Fashion

Kleding stress? Dan maak je waarschijnlijk een van deze 5 fouten

kleding-fouten

Wil je een avondje uit met je vriendinnen, maar heb je weer eens niets om aan te doen? Dit gevoel herkent elke vrouw! En waarschijnlijk maak jij net als iedere vrouw één van deze kleding fouten.

1. Je gaat te snel met de trends mee

Een van de grootste kleding fouten die we maken is dat we zo makkelijk met de nieuwste trends meegaan. Lange jassen, schipperstruien, wijde broeken, puffy tassen. Je kan het zo gek niet bedenken, maar door deze trendstukken zijn we helaas wel slachtoffer geworden. En hoe leuk deze items ook zijn, uiteindelijk gaan ze toch weer uit de mode. Volg daarom deze golden rule om je kast met trendy items te verminderen.

Probeer eens een kledingstuk te kopen waarvan je weet dat je het de komende zes maanden ook nog aan zult trekken. Als je minder impulsieve aankopen doet, zul je merken dat je veel meer kleding hebt hangen in je kast die je vaker kan gaan dragen.

2. Je koopt lage kwaliteit kleding

We kennen het allemaal wel. Je koopt een kledingstuk die achteraf eigenlijk toch niet zo lekker zit en er ook niet meer mooi uit ziet na een tijdje. Hoewel je niet hoeft te investeren in ieder item dat je aan je kast toevoegt, is het voor langdurige kledingitems wel zeker een aanrader! Probeer daarom te investeren in kledingstukken van hoge kwaliteit. Niet alleen ziet het er vaak beter uit, maar zul je ook langer plezier van hebben. En bovendien heeft je portemonnee daar ook meer plezier! 😉

3. Je hebt niet genoeg basic items

Ook wij weten dat iedereen houdt van een kast met échte eyecatchers, maar een kast met allemaal basics kunnen vaak keer op keer gebruikt worden. Want je kunt nog zoveel trendy items in je kast hebben, maar als je deze niet kunt combineren, raak je snel door je opties heen. Een gemakkelijke oplossing is daarom om meer basic items te investeren voor in je kast, die je ook nog eens meerdere keren kan dragen. Daarom is een goede basis in je kledingkast erg belangrijk.

Lees ook:
Wauw: dit fashion item heeft elke it-girl vanaf nu in de kast!

4. Je houdt kleding die je niet meer draagt

Vaak kunnen veel mensen het niet over hun hart verkrijgen om een oud kledingstuk te verkopen of weg te doen. Het heeft soms een bijzondere waarde of ze willen het toch in hun kast houden. Al die oude items nemen een groot gedeelte in beslag van je kast. Als je iets niet draagt, verkoop het dan of geef het aan een goed doel. Hierdoor kan jij weer nieuwe items toevoegen en creëer je meer ruimte.

5. Je koopt dingen voor de toekomst

De grootste fout die je kunt maken tijdens het shoppen is toch wel een kledingstuk kopen voor de toekomst. Een item dat je eigenlijk niet past, maar over een paar maanden misschien wel leuk gaat vinden. Dit is iets wat je nooit moet doen! Hoe kan je dit nou voorkomen? Let er daarom tijdens het shoppen op dat je alleen kleding koopt waar je je prettig in voelt. Kleding moet je zelfvertrouwen geven en je moet er naar uitkijken om het te dragen. Doordat te doen wordt alles een stuk gemakkelijker!