Food

Deze heerlijke Kinder chocolade cheesecake wil je maken

kinder-chocolade-cheesecake

Kinder chocolade is voor veel mensen een – overheerlijke – throwback naar hun jeugd. Kan jij hier ook nooit genoeg van krijgen? Dan wil je dit recept voor deze overheerlijke Kinder chocolade cheesecake eens uitproberen!

Kinder chocolade cheesecake

Cheesecake is voor veel mensen hun go to recept als het gaat om een zoete snack na het eten. Er zijn dan ook al eindeloos veel variaties bedacht op dit klassieke recept, maar tot nu toe is er nog geen ultieme winnaar geweest. Daar kan nu alleen verandering in komen. Wij hebben namelijk het overheerlijke recept voor een Kinder chocolade cheesecake gevonden! En het allerbeste aan dit recept? Het is super makkelijk om zelf te maken. Het is een no bake recept, dus je bespaart heel wat gedoe met de oven voorverwarmen. Daarnaast ben je na twintig minuten al wel klaar met het bereiden van de Kinder chocolade cheesecake en hoeft ‘ie dan alleen nog maar eventjes in de koelkast. Ideaal!

Benodigdheden

Voor het bereiden van zes porties Kinder chocolade cheesecake heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 100-120 gram biscuit
  • 200 gram roomkaas
  • 125 gram Kinder chocolade
  • 200 ml slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • Extra Kinder chocolade voor de decoratie

Bereidingswijze

Zoals we eerder al genoemd hebben is het onwijs makkelijk om deze Kinder chocolade cheesecake te maken. Begin door de koekjes te verkruimelen, maar zorg dat de stukjes niet te klein worden. Dit kun je doen door de koekjes in een plastic zak te doen en er met een deegroller overheen te gaan. Wanneer je dit gedaan hebt kun je de kruimels verdelen over de bodem van zes glaasjes. Daarna kun je de roomkaas loskloppen in een kom.

Smelt ondertussen de Kinder chocolade, maar zorg dat het niet aanbrandt. Dat kun je voorkomen door een pannetje met water op het vuur te zetten en de chocolade in een aparte kom boven het kokende water te plaatsen. Klop terwijl de chocolade smelt de slagroom stijf en voeg de suiker hieraan toe. Vervolgens kun je vier eetlepels slagroom in een apart schaaltje plaatsen en de rest door de roomkaas mixen. Hierna kun je ook de gesmolten Kinder chocolade toevoegen. Wanneer je dit hebt gedaan kun je het mengsel over de glaasjes verdelen. Strijk het daarna goed glad en plaats er vervolgens een toef slagroom bovenop. Wanneer je dit allemaal gedaan hebt, moet het minstens een uur in de koelkast staan om hard te worden. Na dit uur kun je de overgebleven repen Kinder chocolade doormidden breken en gebruiken om je cheesecake te garneren. Eetsmakelijk!

Beeld: Laura's Bakery