Lifestyle

Vanaf déze datum kunnen we weer gezellig kerstmuziek luisteren

kerstmuziek-luisteren

Het herfstseizoen is nog maar net begonnen, maar veel mensen kunnen nu al niet meer wachten totdat de kerst begint. Maar vanaf wanneer wordt het eigenlijk geaccepteerd om kerstmuziek te luisteren? Wij leggen het uit!

Vanaf déze datum weer kerstmuziek luisteren

Ben jij gek van christmas-icon Mariah Carey of vind je het heerlijk om mee te zingen met Micheal Bublé? Dan komt dit heel goed uit! Wij gaan je vertellen vanaf wanneer je weer kerstmuziek kan luisteren.

Natuurlijk kan je theoretisch gezien het hele jaar door kerstliedjes aanzetten, maar heel gebruikelijk is het niet. Voor veel Nederlanders is de maand december opgesplitst in twee delen, Sinterklaas en kerstmis. Terwijl de Amerikanen al lang hun huis hebben omgetoverd in winterwonderland, staan wij nog op de stoomboot te wachten. Daarom lijkt het ons op 6 december een goed moment om aan je Xmas playlist te beginnen!

Lees ook:
Waarom het oké is om nu al een kerstboom in huis te halen

The Christmas Station

Hier is Sky Radio het met ons over eens. Van 6 december tot en met 26 december draaien zij The Christmas Station. Sky Radio is misschien wel hét radioplatform van Nederland als het om kerstmuziek gaat. Tijdens de periode van The Christmas Station wordt er bijna non-stop kerstmuziek gedraaid en is er zelfs op eerste kerstdag zelfs een Christmas Top 50. Vorig jaar hebben zelfs 6,1 miljoen mensen naar deze Top 50 geluisterd. Wow!

Het is dus nog wel eventjes wachten totdat The Christmas Station weer van start gaat, maar wees niet getreurd. Op de online radio website van Sky kan je het héle jaar door kerstmuziek luisteren!

Beeld: Pinterest