Food

Cheers! Zó maak je de Chocolate Martini Negroni kerstcocktail

Danique
kerstcocktail-chocolate-martini-negroni

Maak jouw kerstdiner of kerstborrel onvergetelijk met deze overheerlijke cocktail! Dit is het recept voor de lekkere kerstcocktail Chocolate Martini Negroni! 

Chocolate Martini Negroni

Geen Negroni Sbagliato with prosecco in it vandaag, maar een winterse variant van dit heerlijke drankje! Deze kerstcocktail zal je zeker warm houden met de feestdagen. In dit drankje zitten namelijk wel vier verschillende soorten alcohol! Serveer deze cocktails aan je vrienden en familie en het wordt gegarandeerd een gezellige avond. 😉

Het drankje bevat dan misschien wel veel ingrediënten, maar het is super makkelijk om te maken en je bent binnen 5 minuten klaar. Iedereen kan dit, zelfs alle cocktail-noobs onder ons.

Benodigdheden

Het volgende recept is voor één glas Chocolate Martini Negroni. Wil je alle visite trakteren op zo’n een lekkere kerstcocktail? Dan zou je de hoeveelheden even moeten vermenigvuldigen.

  • 25 milliliter Bombay Sapphire Gin
  • 20 milliliter Martini Riserva Speciale Rubino
  • 20 milliliter Martini Riserva Speciale Bitter
  • 10 milliliter Dark Chocoladelikeur
  • 5 milliliter Ahornsiroop
  • Optioneel: Sinaasappel en chocoladekrullen ter garnering

Je kan voor de gin ook een andere soorten gebruiken als je dat lekkerder vindt! Heb je alles in huis gehaald? Dan kunnen we aan de slag!

Lees ook:
Cheers! Dít zijn de lekkerste cocktailrecepten voor deze kerst

Recept

Deze cocktail is zo makkelijk in elkaar te zetten, dat we niet eens een uitgebreid stappenplan nodig hebben! We leggen het kort en krachtig aan je uit.

Vul je favoriete glas met een aantal ijsblokjes en schenk hier de Martini Riserva Speciale Rubino, Martini Riserva Speciale Bitter en Bombay Saphire Gin over heen. Roer de mix nu goed door met een barlepeltje (kan ook met een normale lepel).

Vervolgens voeg je de Dark Chocoladelikeur en ahornsiroop toe. Garneer het glas met een schijfje gebrande sinaasappel en doe er wat chocoladekrullen in. That’s it! Nu is je feestelijke kerstcocktail Chocolate Martini Negroni klaar om gedronken te worden. Enjoy!

Beeld: pinterest