Lifestyle

Waarom het oké is om nu al een kerstboom in huis te halen

kerstboom

Kan jij ook niet wachten tot het kerst is? Kerstmis komt steeds dichterbij. Het aftellen is al begonnen (of misschien was jij stiekem al gestart). Wij kunnen ook niet wachten tot het eindelijk zover is en halen het liefst de kerstboom al in huis. Maar kan dit al of is het nog te vroeg?

Is het te vroeg om al een kerstboom in huis te halen?

No worries, het kan namelijk gewoon. Wij leggen je uit waarom.

1. Herinneringen aan je afgelopen kerstdagen 

Heb jij de afgelopen jaren fijne kerstdagen gehad? Gezellig rond de boom cadeautjes uitgedeeld? Hier denk jij waarschijnlijk aan terug als kerst er weer bijna aan komt. Die fijne herinneringen maken het dat jij weer precies zoals die ene kerstdag wilt hebben. Niet zo vreemd dus dat je die kerstboom weer in huis wilt.

2. Lichtjes 

Kerstmis is voor velen een magische periode, een periode van onschuldigheid en plezier,” laat psychologe Deborah Serani weten. Daarnaast zijn er iedere kerst overal lichtjes te bekennen. Volgens Serani is het zelfs goed om met de herfstdagen al feestelijke kerstverlichtingen op te hangen. Het zorgt namelijk voor een goed gevoel.

3. Kleuren 

Volgens psychologe Deborah zijn het niet alleen de lichtjes, maar ook de kleuren die lijken te zorgen voor meer energie en een blijer gevoel. Nog een reden om nu al die kerstboom op te tuigen dus. Geen idee waar je moet beginnen dit keer en waar je versiering haalt voor je kerstboom? Dit jaar hebben we weer overal te leuke kerstversiering gespot!

Kortom je hoeft je dus nergens voor te schamen. Bovendien is de kerstboom nu veel goedkoper dan wanneer je hem aanschaft in de laatste twee weken van december, dus waarom zou je wachten? Hou je wel van gezelligheid maar niet van een kerstboom? Ga dan voor een andere boom. Good luck met het in huis halen en versieren van jouw kerstboom.

Beeld: pinterest