Lifestyle

Déze 3 dingen kan je doen met je kerstboom ná kerst

kerstboom-na-kerst

De kerstdagen zijn weer voorbij gevlogen. Ben jij iemand die de kerstboom tot februari laat staan, of wil je er zo snel mogelijk weer vanaf? Dit zijn 3 dingen die je kunt doen met je kerstboom na de kerst!

Kerstboom met pot

Ga op zoek naar een plek waar je een kerstboom kan halen met de kluit er nog aan. Dit betekent dat alle wortels nog aan de boom vast zitten en dus ook langer in leven blijft. Als je de boom in de woonkamer in een grote, mooie pot met zet met grond en af en toe een beetje water, houdt ‘ie het heel lang vol! Na alle kerstvreugde en gezelligheid van de feestdagen wordt het tijd om de boom weer terug te planten. Dit kan op verschillende ‘kerstboomvelden’ of plaats hem in je eigen achtertuin, dan kan je hem zelfs volgend jaar weer gebruiken. Hoe leuk is dat?

Recycle je kerstboom

De makkelijkste (en meest voorkomende) manier om van je boom af te komen is om hem te verbranden of laten ophalen door een kerstboom-service. Maar zoek dit jaar eens een speciaal inzamelpunt voor kerstbomen op in de buurt. In veel steden worden op zulke plekken het hout van de bomen gerecycled tot bodembedekking. Maar je kan zelf ook mee helpen om je boom te recyclen! Het is je vast opgevallen dat je kerstboom steeds meer naalden loslaat naar mate hij ouder wordt. Verzamel deze lekker ruikende naalden en maak er potpourri van om nog lang na te genieten van de feestelijk kerstgeur.

Kunstboom

Dit is natuurlijk wel de makkelijkste manier om af te komen van het opruimen van de kerstboom. Zet de kunstboom op wanneer je er zin in hebt en haal hem weer weg na het nieuwjaar. Met een kerstboom hoef je geen rekening te houden met het feit dat de takken slap gaan hangen of dat de naalden uitvallen. Een super schone en fijne oplossing dus tegen al dat gedoe met de boom. Tip voor volgend jaar: houd je nu heel erg van de geur van een kerstboom? Haal kerstboom-spray in huis en spuit dit rondom je kunstboom! Zo kan je alsnog genieten van die lekkere, warme geur in huis, zelfs met een neppe boom 😉

Beeld: instagram @isiscyril