Food

Déze kerstbal cocktail wil je zeker proberen deze kerst!

kerstbal-cocktails

Oh jee! Jij bent de aangewezen persoon voor de drankjes deze kerst, maar je hebt nog geen idee wat je wil serveren. Daarnaast heb je geen zin of tijd voor moeilijke recepten. Gelukkig hebben wij de perfecte kerstbal cocktail voor je gevonden!

We gaan je dit keer geen recept vertellen, maar een cocktail-hack! Deze hack is geniaal om elke cocktail op een feestelijke manier te presenteren. Je snapt het al, perfect voor kerst dus! Geen moeilijke recepten, maar enkel wat creativiteit in een glaasje. Een cocktail-hack die er ontzettend leuk uitziet en heel origineel is. We durven te wedden dat je vrienden en familie dit nog nooit gezien hebben!

Kerstbal cocktail

Oké, om te beginnen is het de bedoeling dat je een paar cocktailglazen pakt en hier blokjes ijs in doet. Vervolgens maak je jouw favoriete cocktail of een andere cocktail naar keuze. Wanneer dit klaar is heb je doorzichtige kerstballen nodig. Van deze kerstballen kan je namelijk het vaak zilverkleurige of goudkleurige dopje eraf halen. Door middel van een trechter giet je de cocktail in de doorzichtige kerstbal. Deze kerstbal hoef je alleen maar in het glas te leggen. Wanneer je de cocktails serveert kunnen de gasten zelf hun drankje inschenken. Ideaal, aangezien je de cocktails al kan voorbereiden wanneer jij hier tijd voor hebt en het ziet er ook nog eens mega fancy uit!

View post on Instagram
 

Recepten

Zoals je al kon lezen mag je zelf bepalen welke cocktail je klaarmaakt. Voor deze cocktail-hack werkt elke soort cocktail eigenlijk wel. Wij zullen daarom voor de oude vertrouwde Pornstar Martini gaan, maar we kunnen ook begrijpen dat je benieuwd bent naar de recepten in de bovenstaande video van @life_with_london. Daarom hebben we deze drie recepten even voor je op een rij gezet. Wellicht zit er een cocktail tussen die jou ontzettend lekker lijkt.

Cocktail 1

  • 1 shot Ciroc Summer Watermelon
  • Een scheutje cranberry sap
  • Een scheutje siroop

Cocktail 2

  • 1 shot Baileys Apple Pie
  • 1 shot BumBu Rum

Cocktail 3

  • 1 shot Stella Rosa Golden Honey Peach
  • Een scheutje Peach Schnapps
  • Een scheutje siroop
Beeld: pinterest