Lifestyle

Alweer brak? Door deze 4 dingen kun je een kater voorkomen

kater-voorkomen

Heb je weer het hele weekend gefeest? Dan is de kans groot dat je vanmorgen bent opgestaan met een kater. Waarschijnlijk beloof je jezelf iedere keer weer dat je nooit meer zal drinken, maar dat hoeft niet meer. Door deze vier dingen kun je namelijk een kater voorkomen. Handig voor de aankomende feestjes van dit jaar!

Door deze vier dingen kun je een kater voorkomen

De hele dag hoofdpijn en misselijk zijn. We kennen het, maar door deze vier dingen te doen voor het slapen kun jij voortaan een kater voorkomen en kom je ‘s morgens helemaal fris uit bed.

1. Vermijd vet voedsel

Na het drinken van alcohol heb je natuurlijk heel veel zin in een vette hap zoals döner, pizza en patat. We get it, alleen is het toch niet zo verstandig om voor zo’n vette hap te kiezen. Je kunt namelijk beter iets eten wat licht verteerbaar is, ondanks dat je daar vaak minder zin in hebt. Je zult jezelf de volgende ochtend écht dankbaar zijn!

2. Drink genoeg water

We weten allemaal dat het belangrijk is om goed water te blijven drinken, alleen doen we dat tijdens het uitgaan niet tot nauwelijks. Maar toch is het verstandig om wat water te drinken voordat je gaat slapen. Een andere goede tip is om een glas water naast je bed te zetten, zo hoef je ‘s morgens niet meteen je bed uit als je wil hydrateren en kun je die vervelende hoofdpijn nog voorkomen!

3. Neem multivitaminen

Door het drinken van alcohol kan de voorraad aan micronutriënten, zoals zink, b12 en folaat in je lichaam uitputten. Daarom is het verstandig om voordat je naar bed gaat multivitaminen te nemen. En dat is niet de enige reden om dit te doen! Er zijn namelijk ook mensen die geloven dat multivitaminen innemen een manier is om je lichaam te herstellen en een kater te voorkomen. Dat is het proberen waard, toch?

4. Frisse lucht

En als laatste onze gouden tip om een kater te voorkomen. Voordat je gaat slapen kan het namelijk heel goed zijn om nog even naar buiten te gaan. Even een stukje te wandelen en frisse lucht in te ademen. Je zult merken dat je jezelf meteen een stuk minder dronken voelt en je ook niet de hele nacht last zult hebben van een draaiende slaapkamer waardoor je ‘s morgens oververmoeid wakker wordt. You’re welcome! 

Good to know! Zo kom je het snelste van je kater af volgens je sterrenbeeld.

Beeld: Pinterest