Lifestyle

Slaap je links of rechts in bed? Dít zegt het over jou als persoon

kant-waar-jij-slaapt-persoonlijkheid

Of je nu alleen of samen slaapt, we hebben allemaal wel een voorkeur van de kant van het bed. Lig je liever links bij het raam, of rechts bij de deur? Deze keuze heeft heel wat te maken met jouw persoonlijkheid!

Aan welke kant slaap je in bed?

Je hebt er misschien geen specifieke reden voor, maar we hebben allemaal wel een voorkeur aan welke kant van het bed we willen slapen. Het matrassenmerk ‘Sealy UK’ heeft onderzoek gedaan naar dit fenomeen en bestudeerde het slaapgedrag van ongeveer duizend mensen. Hier kwamen hele bijzondere uitslagen naar boven! De kant van het bed waar jij altijd slaapt, heeft namelijk te maken met jouw persoonlijkheid.

Ook hotelketen ‘Premier Inn’ deed hier onderzoek naar, en bij deze drieduizend deelnemers kwam hetzelfde resultaat naar boven. Dus hoe gek het ook mag klinken, de keuze van links of rechts heeft zeker wel te maken met hoe jij bent als persoon. Let’s get into it!

Negatief

We hebben goed nieuws voor iedereen die aan de linkerkant slaapt en wat minder goed nieuws voor de rechtsslapers onder ons. Het schijnt dus dat mensen die aan de linkerzijde van het bed willen slapen, een heel stuk positiever in het leven staan. De lefties kunnen over het algemeen beter met stress omgaan en weten zich kalm te houden in moeilijke situaties. Daarnaast heeft ook nog eens 5% van de rechtsslapers meer kans om als pessimist door het leven te gaan.

Ochtendhumeur

Nu we hebben geleerd dat mensen die links slapen wat positiever in het leven staan, is het vast geen verrassing dat het de righties zijn die wakker worden met een ochtendhumeur. Volgens ‘Sealy UK’ zijn de mensen die links slapen vrolijker in de ochtend en neemt het slechte humeur van de rechtsslapers pas af na half tien in de morgen. Oeh, niet zo gezellig aan de ontbijttafel dus!

Op de werkvloer

Op het gebied van werk is het gelukkig anders verdeeld. Waar de lefties meer kans hebben op een vaste baan en dat hiervan wel 31 procent heel blij is met hun werk, zijn het de righties die meer verdienen. De rechtsslapers zijn creatiever op het gebied van werk, dus automatisch ook met het omgaan van geld. Maar om weer op te komen voor de mensen die links slapen, jullie zijn logische denkers en bij de rechtsslapers hebben er wel 10 procent van de mensen een hekel aan hun baan. Liever meer geld, of tevreden zijn op je werk?

Lees ook:
Déze 5 geuren zorgen ervoor dat je beter kunt slapen

Muzieksmaak

Deze had je waarschijnlijk niet zien aankomen: Niet alleen je persoonlijkheid, maar ook je muzieksmaak heeft te maken met aan welke kant je van het bed slaapt. Uit een studie, waar tweeduizend Amerikanen zijn onderzocht, bleek dat de linksslaper meer van oudere muziek houden. Het liefst kijken zij een dramafilm en genieten zij het meeste van een goed glas wijn. Waar de mensen aan de rechterkant van het bed liever luisteren naar rockmuziek, kijken naar actiefilms en het liefst een koud biertje achterover tikken.

Natuurlijk heeft de keuze van de kant van het bed met allerlei factoren te maken. Je ligt liever niet bij het raam, of je rolt altijd naar de kant van de muur. Toch liegen de cijfers er niet om en gaan wij vanaf nu tóch maar aan de linkerkant van het bed slapen 😉 En jij?

Beeld: pinterest