News

In Amsterdam staat een kamer te koop (zonder toilet) van 11 m2 voor 100.000 euro!

Dat het momenteel nogal lastig om een appartement te kopen, of er überhaupt een huren, maar dat wist je vast wel. De huizenmarkt is ontploft en dat merk je vooral in de Randstad. RTL Nieuws schrijft nu over een woning die écht de kroon spant: een kamer van 11m2 voor 100.000 euro te koop in Amsterdam, zónder eigen toilet. Excuse us?!

Deze kamer van 11m2 staat te koop voor 100.000 euro in Amsterdam!

En het heeft niet eens een toilet, maar wel een wasbak!

Gekte op de huizenmarkt

Het is een gekte op de huizenmarkt as you know, maar RTL nieuws ontdekte een pareltje waar je spontaan van achterover valt. Wat dacht je van een kamer van 11 vierkante meter, voor het ‘luttele’ bedrag van honderdduizend euro? Oh my god. Je woont dan wel in hartje Amsterdam, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Je hebt bijvoorbeeld geen eigen keuken of toilet, die moet je delen. Een wasbak heb je wel. Pfiew!

Flinke portemonnee

Die 100.000 moet je ook echt hebben liggen, want een hypotheek afsluiten bij de bank zal niet lukken omdat het geen zelfstandige woonruimte is. Daarvoor moet je namelijk tenminste een eigen voordeur, een eigen keuken en een eigen toilet hebben. En mocht je nu denken: voor een ton heb ik wel mooi een kamer in Amsterdam zonder verdere vaste lasten, think again. Maandelijks betaal je namelijk nog eens 172,17 euro voor internet, water en licht, plus schoonmaak van de gemeenschappelijke ruimtes. Voor het stoken wordt nog zo’n 30 euro extra gevraagd, waarmee het totaalbedrag op 202,17 per maand komt. Heftig!

De tekst gaat verder onder de foto

Lees ook
OMG! Dit wil je: huis met alpaca’s te koop op Funda!

Lange tijd te koop

Duidelijk is wel dat de makelaar zoekt naar het uiterste van wat mensen bereid zijn te betalen. Volgens de gegevens van Funda staat de kamer al vijf maanden in de verkoop. Dat is extreem lang te noemen. In het tweede kwartaal stond een huis gemiddeld slechts 24 dagen te koop. Dat is nog eens andere koek!

Bron: RTL NieuwsBeeld: Pinterest | Funda