Food

Bij dit restaurant in Amsterdam kan je een kaassoufflé diner eten

Kaassouffleest

OMG! Onze favoriete frituursnack krijgt eindelijk de waardering die het verdient. Brouwerij de Eeuwige Jeugd geeft namelijk samen met Ron Blaauw een ‘Kaassouffleest’ op 16 en 17 mei. Hier moet je bij zijn!

Het Kaassouffleest

Is jouw favoriete frituursnack ook kaassoufflé? Dan is het kaassouffleest misschien wel wat voor jou! Brouwerij de Eeuwige Jeugd heeft afgelopen jaar het Frikandellen Festijn gegeven en dit was helemaal uitverkocht. Dit jaar presenteren zij het Kaassouffleest. Op dinsdag 16 mei en woensdag 17 mei serveren zij, samen met de Ron Gastrobar Groep, een vijfgangen kaassoufflé diner. Het festijn vindt plaats tussen 18:30 en 19:00 uur en het diner eindigt om 22:00. Het diner vindt plaats tussen de brouwketels in het voormalig ketelhuis van de Bijlmerbajes.

View post on Instagram
 

Het menu

Tijdens het kaassouffleest bereidt de Ron Gastrobar Groep, vijf soorten kaassoufflés voor. Wij hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet:

1. Geitenkaassoufflé za’atarTel Aviv chopped salad, tahini en gezouten citroen.
2. Burrata kaassoufflé – Rucola, cherry tomaten, parmezaan en balsamico.
3. Blauwekaassoufflé – Mosterdsla, walnoten en zilverui.
4. Truffelkaassoufflé – Gebakken bloemkool, rauwe bloemkool en gebakken bloedworst.
5. Klassieke Kaassoufflé – Pindasaus en atjar.

Wil jij ook bij dit heerlijke diner zijn, dan zijn de kaarten beschikbaar via deze link.

Lees ook:
Recept! Zó maak je deze overheerlijke kroket tosti

De kaassoufflé

De kaassoufflé is zonder twijfel onze favoriete frituursnack, maar waar komt de snack eigenlijk vandaan? De frituursnack is bedacht door de Haastrechtse snackbareigenaar Hans van Bemmel. Aan hem werd in 1969 gevraagd: “Kan jij iets maken met een plakje Goudse kaas en bladerdeeg?” Op dat moment ontstond de jongste Nederlandse frituur snack. Het woord kaassoufflé is afkomstig van het Franse ovengerecht souffle. Toch is het een Nederlandse snack en zijn wij Hollanders er trots op.

Beeld: Pinterest