Lifestyle

Dit zijn de meest populaire jongensnamen van 2023

top-10-jongensnamen-van-2023

Veel meiden hebben al van jong af aan een lijstje met babynamen in hun hoofd. Het kiezen van een naam voor je toekomstige zoon of dochter is een hele grote verantwoordelijkheid. Zij zullen er toch heel hun leven mee moeten doen. Denk er goed over na voordat je een definitieve keuze maakt. Deze top 10 jongensnamen kunnen je misschien een handje helpen.

Babynaam kiezen

Iedereen haalt zijn inspiratie voor babynamen ergens anders vandaan. De een wil graag zijn zoontje vernoemen naar een lieve opa en de ander geeft liever de voornaam van zijn favoriete artiest aan zijn baby’tje. Alles mag en alles kan tegenwoordig, dus kies vooral voor een naam die goed voelt bij jou. Ondanks dat er zoveel verschillende inspiratiebronnen zijn, kan het wel moeilijk zijn om een doorslaggevende keuze te maken. Gelukkig voor alle moms to be heeft ’24Baby.nl’ een onderzoek gedaan naar de top 10 populairste jongensnamen van 2023. Misschien zit er wel eentje tussen die je aanspreekt!

Uit het binnen én buitenland

De afgelopen jaren zijn ouders steeds creatiever met het bedenken van namen. Zo horen we nog wel eens wat geks voorbijkomen, maar toch schijnt het dat de oer-Hollandse namen een comeback maken! Van Bram, Noud en Teun tot aan namen uit het hoge Friesland, zoals Tibbe, Hidde en Melle.

Als dat tóch niet helemaal jouw ding is, kan je altijd je zoontje nog een Britse naam geven. Door celebs en het Britse Koningshuis staan er ook een aantal Engelse jongensnamen in de top 10 van 2023. Denk aan Liam of James. Niet alleen de Britten, maar ook onze noorderburen hebben een grote invloed op de meest populaire namen van dit jaar. Zo horen we Axel, Finn en Odin steeds vaker langskomen in klaslokalen.

Lees ook:
De wetenschap bewijst dat dít de mooiste namen zijn

Top 10 jongensnamen van 2023

Aan de hand van het uitgebreide onderzoek van ’24Baby.nl’ weten wij nu wat de top 10 jongensnamen van 2023 zijn. De namen stammen af van allerlei delen uit de wereld, maar ze hebben allemaal één ding gemeen; het zijn korte namen. De trend die zich al jarenlang aan het herhalen is, is dat jongensnamen ‘kort en stoer’ moeten zijn. Hoe de oudere generatie hun zoontje Samuël zou noemen, neigen we nu eerder naar Sam. Hoe minder letters, hoe beter 😉

  1. Noah
  2. Lucas
  3. James
  4. Sem
  5. Daan
  6. Levi
  7. Luca
  8. Finn
  9. Adam
  10. Sam
Beeld: Unsplash