Lifestyle

Jarig tijdens de feestdagen? Dan herken jij deze situaties zeker!

jarig-met-feestdagen

Valt jouw verjaardag ook tijdens de feestdagen? Dan weten we zeker dat je deze situaties zal herkennen. Het kan namelijk heel leuk, maar ook heel irritant zijn om jarig te zijn tijdens de feestdagen. Wij zullen 12 herkenbare situaties bespreken die iedere jarige jet tijdens de feestdagen zal herkennen. 

1. Één cadeautje

Yes, we know! Het klinkt heel ondankbaar, maar soms is het zo jammer dat anderen altijd superveel cadeautjes krijgen op hun verjaardag, en jij maar eentje. Vaak wordt er gezegd dat je je kerstcadeautje alvast op je verjaardag krijgt of juist andersom. “Oh, maar dan krijg je niks meer voor Kerst, hè.” Nee, mam dat wisten we al. Oké, vaak is het wel een groot en superlief cadeau, maar dan nog…

2. Speciaal voelen

Je speciaal voelen op je verjaardag? Dat gevoel ken je niet. Iedereen om je heen krijgt namelijk ook cadeaus, dus de cadeaus die jij krijgt voor je verjaardag zijn helemaal niet meer zo speciaal. Jouw momentje in de spotlights wordt altijd afgepakt door de feestdagen. Echt egoïstisch van de Kerstman.

3. Mensen zeggen af

Het is niet dat je het niet begrijpt, maar het blijft vervelend als mensen niet op je verjaardag kunnen komen. Met de feestdagen hebben ze namelijk vaak al plannen, zoals verplichte familiebezoekjes. Het zou toch leuk zijn als het een keer andersom gebeurt: mensen zeggen hun andere plannen af speciaal voor jouw verjaardag.

4. Verjaardag vergeten

De decembermaand is inderdaad een hele drukke maand, maar dat maakt het niet minder erg wanneer vrienden en familie je verjaardag vergeten. “Oh ja, jij was jarig toch?” Hoe kunnen ze jouw verjaardag jaar na jaar nog steeds niet onthouden?

5. Kort bezoekje

Wow, iemand heeft zowaar tijd gevonden om wel naar je verjaardag te komen, maar ze hebben uiteraard maar een paar uurtjes de tijd. Ze moeten snel weer door. Ach, altijd nog beter dan alle mensen die helemaal niet op komen dagen op jouw verjaardag. Dan lijkt een uurtje ineens wel een hele grote moeite.

6. Altijd een andere datum

Het is niet het einde van de wereld, maar je kan je verjaardag nooit op de dag vieren dat je ook echt jarig bent. En dan zijn we nog niet eens begonnen over hoe lastig het is om in deze periode van het jaar een andere datum te prikken waarop iedereen kan. Na een paar weken kan je eindelijk je verjaardag vieren, maar dan is het speciale gevoel er wel van af.

7. Geen inspiratie

Omdat je tijdens de feestdagen al zoveel verlanglijstjes hebt moeten maken, heb je geen inspiratie meer voor verjaardagscadeaus. Je weet natuurlijk ook niet wat je allemaal gaat krijgen tijdens de feestdagen en je wil geen dubbele cadeautjes. Dat zou zonde zijn!

8. Cadeautjes voor anderen

Het krijgen van verjaardagsgeld is heel fijn, maar helaas… sparen zit er voor jou niet in. Je moet nog aardig wat kerstcadeautjes kopen voor je vrienden en familieleden. Maar het voelt daardoor wel alsof je gratis al die cadeaus kan kopen. Dat is dan wel weer fijn.

9. Gecombineerde kaarten

Tijdens de feestdagen krijg je geen verjaardagskaart, maar ook geen kerstkaart. Jij krijgt gecombineerde kaarten zoals een kerstkaart met de tekst: “Gefeliciteerd nog met je verjaardag trouwens!” Of je krijgt een verjaardagskaart met: “Oh ja en fijne feestdagen!” Tja, voor je vrienden en familie is het twee vliegen in één klap.

10. Tentamenweek

Als je nog studeert, heb je vast gemerkt dat je met de feestdagen (en je verjaardag) vaak midden in de tentamenweken zit. Blijkbaar weet school het perfecte cadeau voor jou: toetsen van de allermoeilijkste vakken in de drukste periode van het jaar.

11. Excuus

Aan de andere kant heb jij in tegenstelling tot anderen een supergoed excuus om je schoolwerk even naast je neer te leggen. Je gunt jezelf namelijk wél een leuke verjaardag. Daar hoort leren voor tentamens natuurlijk niet bij en je ouders snappen die ook volledig. Hoop je althans! 😉

12. Goed en veel shoppen

Hoewel we al een aardige lijst aan nadelen hebben opgenoemd is er ook een voordeel aan jarig zijn tijdens de feestdagen. Denk bijvoorbeeld maar aan de sale en kortingscodes tijdens de feestdagen. Daarnaast kun je overal wel een feestelijke birthday outfit scoren tussen alle party items. Shoppen tot je erbij neervalt.

Beeld: instagram @rach_przybylo