Lifestyle

Januari is helemaal niet saai met deze 7 must-do activiteiten

januari-activiteiten-amsterdam

We get it. Januari is niet de meest spannende tijd van het jaar. Toch kan je deze maand er eentje maken om nooit meer te vergeten. Houd de feestgedachten van december nog even in je achterhoofd en ga eropuit. Deze 7 leuke activiteiten in en rondom Amsterdam mag je niet missen deze maand.

1. Gym & Gin

We beginnen deze lijst met de sportiefste to-do van alle activiteiten die je in Amsterdam in januari kunt doen. Dit heeft alles te maken met de goede voornemens voor het nieuwe jaar. Veel mensen beginnen het jaar zonder alcohol en willen meer uit hun sportschool abbo halen. Dit event is daar de perfecte combinatie van! Damrak Gin en sportschool Trib3 organiseren namelijk de ‘Gym & Gin’. Dit is een intensieve sportsessie, die je vervolgens afsluit aan de bar met een nul-punt-nulletje. Yup, alcoholvrije gin dus!

Je sportsetje kan je op vrijdag 19 januari of zaterdag 20 januari meenemen. Vergeet niet om eerst even een sessie in te plannen via de website. Sportse!

View post on Instagram
 

2. Kafé Kontrast: Culinary Week

Om het nieuwe jaar goed te beginnen, heeft Kafé Kontrast de beste chefs verzameld en een culinaire reis voor je klaarstaan. Klassieke en traditionele gerechten gecombineerd met creatieve en nieuwe ideeën en smaken. Het water loopt ons al in de mond! En geef je niet zoveel om Dry January? Dan kan je ook nog van alle heerlijke wijnen proeven.

Deze culinaire reis duurt drie dagen; donderdag 25 januari tot en met zaterdag 27 januari.

View post on TikTok

3. Ms. Chelin X Petit Brunch

Petit Brunch, bekend van hun boozy en extravagante brunches in de hoofdstad. Hoewel je deze naam misschien nog niet kent, gaan zij een superleuke samenwerking aan met Ms. Chelin. Deze brunch vindt plaats in de nieuwste hotspot in town. Dus dit wil je niet missen!

Op zaterdag 27 janauri wordt alles uit de kast getrokken om een geweldige dag te beleven. Je kunt voor twee verschillende tijdstippen kaartjes scoren. Boek je een brunch? Dan verwachten ze je tussen 13:00-17:00. Je wordt verwelkomd met een cocktail, geniet van de uitgebreide 3-gangen brunch en sluit af met een shotje limoncello. Dit alles én een feestelijke sfeer voor €85,- euro.

Ga je liever ‘s avonds op pad? Dat kan ook. Tussen 18:00-23:00 is het party time. Feesten op deze coole locatie doe je al voor een bescheiden €25,- euro. Good vibes only!

View post on Instagram
 

4. NENI Amsterdam: Dry Veganuary

Yup, je leest het goed! Niet alleen een alcoholvrije maand, maar we stappen ook van het vlees af. NENI heeft een aantal extra vegan gerechten toegevoegd aan de kaart en laten de bar overnemen door Martini. De alcoholvrije bar wel te verstaan 😉

Ze introduceren twee nieuwe signature cocktails. Kies jij de frisse ‘De Nona Spirtz’ met Martini Vibrante, soda en komkommer of liever een bloemige ‘Estate Italiana’ met Martini Floreale, Crodine en lavendel? Voor Dry Veganuary kan je de hele maand reserveren!

View post on Instagram
 

5. Strandzuid: Drag Queen Muziek Bingo

Niet alleen in de zon op het terras, maar ook in januari is dit een van de leukste activiteiten in Amsterdam. Een drag queen muziek bingo! Het thema is saturday night disco fever en de bingo is onder leiding van (niemand minder dan) Miss Abby, OMG. Neem voordat je te veel drankjes besteld eerst nog een heerlijke burger en patatjes. Tijdens de bingo kan je nog een dessertje op tafel verwachten. Yummy.

We moeten eerlijk toegeven, we zijn al in het eerste weekend van februari beland. Oops, niet erg toch?! 😉 Haal nu nog je tickets voor zaterdag 3 februari.

View post on Instagram
 

6. Bols Cocktail Workshop

Nog niet zo lang geleden heeft Bols zijn bartenderschool gerenoveerd. De perfecte timing om nu eens een toffe hobby op te pakken. Ga met je vrienden naar een gezellige cocktail workshop, of neem een halve dag de tijd voor een uitgebreide les. Na een dagje meelopen met de experts van Bols, kan jij al je vrienden omverblazen met de lekkerste cocktails. Snel een diner bij jou thuis inplannen dan maar?

Je kunt hier niet alleen als wannabe een lesje volgen, maar ook de ambitieuze bartenders kunnen hier hun kennis bij spijkeren. Check de website voor de tijden en prijzen. Cheers!

View post on Instagram
 

7. Awakenings

Voor liefhebbers van techno is Awakenings absoluut een must visit. Met het Klokgebouw in Eindhoven als locatie zit je al goed, maar Awakenings tilt de ervaring naar een hoger niveau! Dit geweldige evenement trekt jaarlijks ontzettend veel feestgangers die willen genieten van de beste techno-artiesten ter wereld. Kies voor Awakenings By Day-tickets om overdag helemaal uit je dak te gaan op de bangers, of scoor kaartjes voor de By Night-editie en dans tot in de vroege uurtjes met je vriendinnen.

Hurry up, want de tickets vliegen de deur uit! Zien we je 27 januari in Eindhoven?

View post on Instagram
 

Beeld: instagram @lunaisabella