News

Jaimie Vaes is niet blij met de docu van Lil Kleine: ‘Eén grote poppenkast’

jaimie vaes beelden lil kleine docu

Je hebt het vast wel gehoord of gezien: vorige week is de docu Jorik uitgebracht. Ook Jaimie Vaes heeft de beelden gezien en is niet blij met hoe ze wordt neergezet in de documentaire over haar ex Lil Kleine. Ze vindt het niet eerlijk dat ze als "medeschurk" wordt afgeschilderd. Jaimie deelt haar gevoelens in een RTL Boulevard interview en noemt het hele gedoe één grote poppenkast.

Documentaire Lil Kleine

Voor wie het gemist heeft: op vrijdag 19 januari bracht Prime Video een driedelige docu-serie genaamd Jorik uit, waarin Jorik Scholten zoals rapper Lil Kleine (29) heet, voor het eerst verteld over zijn arrestatie op verdenking van het mishandelen van Jamie in 2022. De docu wordt enorm goed bekeken en brengt veel discussie naar voren, want nog nooit eerder hebben we hem zo uitgebreid horen vertellen over de situatie met zijn ex en zijn zoontje.

De documentaire volgt Jorik nadat hij is gearresteerd wegens het fysiek mishandelen van zijn toenmalige verloofde, Jaimie Vaes (34). Het onthult de emotionele gevolgen van het verlies van zijn carrière, vrienden en de band met zijn zoon. Voor het eerst spreken Jorik en zijn naasten openhartig over de complexe onderwerpen, zoals roem, familieproblemen, middelengebruik en relatie moeilijkheden.

In de docu serie wordt Jaimie neergezet als een feestende en losgeslagen moeder. Not fair, maar dit laat maar weer zien hoe erg ze elkaar naar beneden proberen te halen. Lil Kleine gaf aan dat ze in een toxic relatie zaten. Hij erkende: “Natuurlijk, ik heb fouten gemaakt, maar dit kan gebeuren in een relatie. Zeker in de soort relatie die wij hadden.” Hij verwees naar de door Jaimie uitgelekte beelden waarop leek alsof hij haar hoofd tussen een autodeur klemde.

Reactie Jaimie Vaes

Oorspronkelijk wilde Jaimie Vaes niet reageren, maar toen ze een paar minuten van de docu Jorik zag, veranderde haar gedachten. Ze probeerde de driedelige docuserie te kijken over haar ex, maar schakelde na slechts een paar minuten uit. “Het eerste wat ik hoorde en zag, was mijn eigen stem en gezicht. Dat hij me neerzet als medeschurk, vind ik echt niet oké,” deelde Jaimie. In de documentaire wordt ze afgeschilderd als een feestbeest dat confrontaties niet uit de weg gaat. “Plotseling wordt er een beeld geschetst van een losgeslagen moeder.”

Jaimie beweert dat Lil Kleine beloofde dat ze niet in de documentaire zou voorkomen. Ze onthult verder dat ze meegezogen werd in het bad boy-imago van Lil Kleine en dat hij haar probeert mee te slepen door te suggereren dat zij ook een probleem had. “Ik ben eerst een vrouw en moeder, dan pas ‘vriendin van’. Ik werd meegesleept in dat imago en dacht niet na over de gevolgen. Het is prima als ik van feestjes hou, maar ik wil niet dat imago hebben.”

Toch wil Jaimie nog steeds in gesprek met Jorik om uiteindelijk goed door één door te kunnen voor hun zoontje: “Ik weet wel dat we ook hier weer uit gaan komen hoor. We blijven te allen tijde ouders van Lío, maar het is jammer dat het zo moet. Ik geloof echt dat we er samen voor Lío uitkomen in de toekomst. Op een goeie manier. Daar geloof ik heilig in. Daar staan we beiden open voor, maar dit helpt niet mee.”

 

Beeld: Instagram: @jaimievaes