Lifestyle

Argh! Dit zijn de grootste irritaties over het begin van het schooljaar

irritaties-schooljaar

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen, tijd om de schoolboeken weer open te slaan! En net zoals ieder ander jaar brengt dat weer de mogelijke irritaties met zich mee. Daarom hebben wij de vijf grootste irritaties over het begin van het schooljaar voor je op een rijtje gezet. 

1. De weg naar school

We zien er altijd weer tegenop om die helse weg naar school af te leggen. En of je nou met de fiets, met de trein of met de auto gaat, er zijn altijd wel irritaties onderweg. Kom jij bijvoorbeeld bijna te laat op school en heb jij ooit gedacht om nog even snel onder een slagboom door te glippen of over het spoor te lopen of fietsen? Denk dan goed na voordat je dit doet. Is die 1 minuut snellere route naar school echt je leven waard? Als je het aan ons vraagt: zeker niet!

Watch on YouTube

ProRail merkt dat jongeren de risico’s van onveilig gedrag bij het spoor nog lang niet altijd inzien. Hoewel dit altijd een belangrijke kwestie is om aan te pakken, is het vooral deze maand een extra aandachtspuntje. Volgens de NS, die gebruikmaakt van het spoor van ProRail, is september jaarlijks de drukste maand op en rondom het spoor door alle studenten die heen en weer naar school rijden.

Hierdoor gebeuren er jaarlijks veel ongelukken door mensen die denken dat ze nog wel even snel kunnen oversteken terwijl er een trein aankomt. Dat is niet alleen gevaarlijk voor jezelf, maar de mensen in de trein kunnen daar ook de dupe van worden! Pas daarom altijd op bij het spoor en ga ook zeker niet over het spoor fietsen, lopen of rijden, omdat je bijvoorbeeld een stuk wil afsnijden. Dat is levensgevaarlijk!

Check de website van ProRail hoe jij jouw reis veiliger kan afleggen, voor jezelf én voor anderen. …. 

2. Vroeg op moeten staan

Nog zo’n nadeel aan het begin van het schooljaar is het vroege opstaan. Want we hebben het al moeilijk genoeg met afscheid nemen van de zomervakantie en alle leuke herinneringen die we deze zomer hebben gemaakt. En dan hebben we nu ook iedere ochtend nog eens een luide wekker die in ons oor tettert. Het is tijd om op te staan, je moet weer naar school!

3. Kledingstress

En als je dan eindelijk bent opgestaan moet je ook nog eens gaan nadenken over je outfit. Want no way dat jij niet fashionable naar school gaat! En tijd om urenlang voor je kast te staan en na te denken over de perfecte outfit heb je ook niet, want je wil natuurlijk niet het eerste uur missen! Handige tip: leg je outfit ‘s avonds alvast klaar. Dan heb je langer de tijd om erover na te denken en heb je ‘s morgens tijd over voor je haar en make-up ;-).

4. Roosterwijziging

Je hebt vast wel eens gehad dat je onderweg bent naar school en iemand in de groepsapp een berichtje stuurt dat het eerste uur uitvalt. Argh! Dan had je ook nog een uur langer in je bed kunnen blijven liggen. Niets is vervelender dan roosterwijzigingen die last minute worden doorgegeven. Of wat dacht je van lessen die uitvallen, waardoor je ineens drie uur lang een tussenuur hebt? Die tijd had je zoveel beter kunnen besteden, pff!

5. Onnodige schoolspullen

Heb je dit jaar ook weer die enorme lange lijst gekregen met spullen die je moet aanschaffen voor komend schooljaar? Dan is de kans groot dat je het meeste niet eens meer aanschaft en wij snappen dat wel! Want hoe vaak hebben we niet dure schoolboeken gekocht terwijl we ze uiteindelijk een heel schooljaar lang niet eens hebben opengeslagen. Dat is natuurlijk zonde van je geld, daar kopen we liever nieuwe kleding van, toch? 😉

In samenwerking met ProRail

Must reads 👀