Films & Series

Iris Enthoven maakt een grove fout in Kamp van Koningsbrugge

iris-grove-fout-kamp-van-koningsbrugge

In de een-na-laatste aflevering van het programma Kamp van Koningsbrugge konden kijkers zien hoe cursist Iris Enthoven een grove fout maakt. De instructeurs laten dan ook weten Iris niet te begrijpen en ook kijkers snappen er helemaal niks van. Wat betekent dit voor haar deelname aan het programma?

Opdracht

Gisteren zagen we hoe de cursisten in Kamp van Koningsbrugge een nieuwe opdracht kregen. Loop in het donker naar een bepaald punt in vijandig gebied. De kandidaten moeten zich onopgemerkt van a naar punt b. Dit betekent dat ze zich moeten verstoppen voor mensen, moeten wegduiken voor auto’s en absoluut geen spoor mogen achterlaten. In het ‘echie’ kan dit namelijk levensgevaarlijk zijn. In de aflevering kan je zien hoe meerdere cursisten moeite hebben met de opdracht, maar vooral Iris lijkt totaal niet te hebben geluisterd. Ze gaat namelijk tegen alle regels in.

Peptalk

Deze week krijgt presentatrice Iris van Enthoven er goed van langs. Ze krijgt een stevige peptalk van de instructeurs die zich afvragen of Iris wel écht altijd honderd procent geeft. Zij denken van niet en willen tijdens de volgende opdrachten dat Iris alles uit zichzelf haalt, honderd procent dus.

Grove fout

Op een gegeven moment mist Iris een afslag en is ze volledig de weg kwijt. Ze loopt achter op schema en voelt de tijdsdruk. Om de opdracht nog op tijd te kunnen halen besluit Iris om hulp te vragen. Niet aan cursisten of instructeurs, maar aan vreemden. Al liftend hoopt Iris de route af te leggen, wat haar in de realiteit ernstig in gevaar had kunnen brengen. Zodra de instructeurs hiervan op de hoogte zijn grijpen ze in. “Kies jij soms voor de makkelijke weg in de hoop dat ik er niet achter kom? Ik begrijp jou soms niet helemaal, maar ik ga je nu terugzetten op de route”, luidt de kritiek van de instructeur.

Lees ook:
Ferry Doedens al voor tweede keer de fout in bij Special Forces VIPS

Kijkers

Fans van het programma zijn het niet eens met de actie van Iris, wat bij hen dus echt in een verkeerd keelgat schiet. Verontwaardigend reageren ze op de fout. “Wat doe je nu?” vraagt een kijker zich af. “Iris moet nu weggestuurd worden, lijkt me?” lezen we in een ander bericht. Kijkers vragen zich af waarom Iris zegt dat ze honderd procent wil geven, maar vervolgens gaat liften. Een andere kijker reageert: “Iris laat zien dat moe zijn en nadenken niet altijd samen gaan.” Iets waar andere cursisten ook steeds meer moeite mee hebben. Wij zijn benieuwd wat deze fout zal betekenen voor Iris, en jij?

Beeld: NPO

Must reads 👀