Lifestyle

Deze 5 handige iPhone-hacks kende jij sowieso nog niet

iphone-hacks

Of je nu bezig bent met Instagram-updates, TikTok-dansjes of gewoon old-school sms'en met vrienden, we kunnen niet ontkennen dat onze iPhones een enorme rol spelen in ons sociale leven. En er is nu wéér een nieuwe iPhone op de markt. Daarom hebben we nu vijf handige iPhone-hacks voor je op een rijtje gezet die je leven een stuk makkelijker zullen maken.

De iPhone 15 is vanaf nu te koop

Maar voordat we het gaan hebben over deze handige iPhone-hacks, moeten we het wel nog even ergens anders over hebben. Er is namelijk weer een nieuwe smartphone op de markt. Dus als je toe bent aan een nieuwe mobiele telefoon, dan moet je zeker de iPhone 15 kopen. Met zijn ultradunne design, levendige kleurenopties en verbluffende camera-upgrades, is de iPhone 15 een ware modeaccessoire geworden.

En dat is nog niet alles, want de selfie game van deze mobiele telefoon is next-level met de geavanceerde frontcamera, terwijl de snelle prestaties je in staat stellen om te multitasken als een pro. Of je nu je outfit of je Instagram-feed perfectioneert, de iPhone 15 is je nieuwe BFF!

1. Maak schermafbeeldingen zonder knoppen

We beginnen met een hele handige hack die het maken van schermafbeeldingen superhandig maakt, vooral als je die volumeknoppen en de aan/uit-knop niet wil gebruiken. Ga naar de instellingen van je iPhone en tik op ‘Toegankelijkheid’. Scroll naar beneden en tik op ‘Aanraken’. Hier kun je ‘Terug naar knoppen’ inschakelen. Nu kun je een schermafbeelding maken door simpelweg tweemaal op de achterkant van je iPhone te tikken. Cool, toch?

2. Gekleurde tekst voor notities

Wil je belangrijke notities markeren of opvrolijken? Je kunt tekst in verschillende kleuren laten verschijnen in de Notities-app. Selecteer gewoon de tekst die je wilt markeren en tik op het ‘Aa’-pictogram bovenaan het toetsenbord. Vervolgens kun je de tekstkleur wijzigen door op het gekleurde cirkeltje te tikken.

3. Vliegtuigmodus voor sneller opladen

Heb je weinig tijd om je iPhone op te laden? Zet je iPhone in de vliegtuigmodus voordat je hem aan de oplader koppelt. Dit schakelt alle draadloze connectiviteit uit en versnelt het opladen, omdat je toestel zich volledig kan concentreren op het opladen.

4. Spiekbriefje voor wifi-wachtwoorden

Heb je ooit het wifi-wachtwoord van een vriend of een café vergeten? Als je al eens verbonden bent geweest met dat netwerk met je iPhone, kun je het wachtwoord gemakkelijk terugvinden. Ga naar ‘Instellingen’ > ‘wifi‘ en tik op het netwerk waarmee je eerder verbonden was. Je ziet een optie genaamd ‘Delen’. Als je hierop tikt, wordt het wifi-wachtwoord weergegeven, zodat je het kunt opschrijven of delen met anderen.

5. Zorg voor een ontspannen nachtrust met muziek op een timer

Voor degenen die graag ontspannen met wat achtergrondmuziek voor het slapengaan, is het vast niet onbekend dat je soms plotseling wordt gewekt door die onverwachte deuntjes midden in de nacht. Gelukkig is er een handige oplossing! Je kunt een timer instellen die automatisch het geluid uitschakelt. Open hiervoor de Klok-app. Onder de sectie ‘Wat moet er gebeuren als de timer afloopt?’ kun je de optie ‘Afspeelstop’ selecteren. Dit betekent dat ongeacht of je muziek via Apple Music of Spotify wordt afgespeeld, het geluid automatisch zal stoppen zodra de timer op nul staat. Zo kun je genieten van een ongestoorde nachtrust zonder de hinderlijke geluiden die je slaap verstoren.