Lifestyle

10 dingen die introverte mensen irritant vinden aan extraverte mensen

introverte-mensen-irritaties

Ben jij introvert of extravert? Deze twee typen mensen kunnen best wel verschillen van elkaar en dit levert soms zelfs frustratie en onbegrip op. Benieuwd wat je kan doen om dat te voorkomen? Dan ben je hier aan het goede adres. Dit zijn 10 dingen die introverte mensen irritant vinden aan extraverte mensen.

1. Bellen om te reageren op appjes

Als je extravert bent heb je dit waarschijnlijk niet door, maar het is erg vervelend voor introverte mensen als je op hun appjes reageert door te bellen. Ze vinden bellen spannend omdat ze zich dan niet kunnen voorbereiden op het antwoord dat ze moeten geven. Daarom zullen introverte mensen ook altijd liever appen.

2. Eten in een restaurant

Het klinkt misschien gek, maar introverte mensen vinden het vreselijk irritant als ze in een restaurant moeten eten. Ze raken dan te snel overprikkeld door alle geluiden en dan kunnen ze zich niet meer focussen op het gesprek met jou.    

3. Geen ‘nee’ accepteren

Introverte mensen weten heel goed wat ze wel en niet fijn vinden. Ze zullen niet snel van gedachten veranderen en hen proberen over te halen is dan ook een heel slecht idee. Het kost introverte mensen behoorlijk wat moed om ‘nee’ te zeggen en doordrammen vinden ze dan ook vreselijk irritant.

4. Chaotische planningen

Introverte mensen vinden het fijn om te weten waar ze aan toe zijn. Als je dus met een introvert afspreekt, wees dan duidelijk en concreet. Opmerkingen als ‘we zien wel’ of ‘misschien wel’ vinden ze vaag en daarom heel erg irritant.

5. Ergens doorheen praten

Ook voor extraverte mensen is er doorheen praten natuurlijk irritant. Toch is het voor introverte mensen nog irritanter. Het is voor introverte mensen niet gebruikelijk om een verhaal te vertellen. Als je ze dus onderbreekt zijn ze waarschijnlijk meteen de draad kwijt. Wacht gewoon even tot diegene is uitgepraat. Is wel zo netjes 😉

6. Onverwachts op bezoek komen

Introverte mensen vinden het verschrikkelijk spannend als er mensen bij hen op bezoek komen. Doe je dat onverwachts? Dan vinden ze het niet meer spannend, maar vooral erg vervelend. Wat wil die persoon dan en hoe lang gaat dat duren? Introverte mensen houden van structuur en hebben hun tijd zorgvuldig ingepland. Als je onverwachts langskomt, breng je dat helemaal in de war.

7. Aandacht zoeken

Introverte mensen staan niet graag in het middelpunt van de belangstelling en het irriteert ze wanneer mensen nep doen om aandacht te krijgen. Het is nogal ironisch, want introverte mensen zijn echte denkers en kunnen andere mensen veel leren. Ze vinden het niet fijn wanneer iedereen steeds op hen let. Ze zijn echter wel perfect om mee te praten omdat ze vrij gevat zijn.

8. ‘Wat ben je stil?’

Introverte mensen weten dat ze stil zijn, omdat ze liever op de achtergrond blijven. Als extraverte mensen dan met een harde stem vragen waarom ze zo stil zijn, worden ze in het middelpunt gezet. Hierdoor gaat die persoon zich ongemakkelijk voelen, en zal diegene nog meer in zijn schulp kruipen. En diegene zal zich mateloos irriteren aan jou. Niet doen dus…

Lees ook
Deze momenten herken jij sowieso als introvert persoon!

9. Opscheppen over je drukke weekend

Introverte personen hebben het nodig om soms alleen te zijn. Op die manier pakken ze rust en laden ze op. Als jij als extravert in alle vreugde vertelt dat je van feestje naar feestje hopt en je niet eens moe of brak bent, is dat best irritant voor een introvert. Ze zouden willen dat zij dat konden maar ze zijn nou eenmaal wie ze zijn. Natuurlijk kan je ze alles vertellen, aangezien introverts niet zo snel oordelen, maar probeer er niet over op te scheppen.

10. Over ze heen lopen

Als extravert hoef je echt niet af te studeren op introverte personen. Wel is het handig om te weten dat dit type mens liever alleen is dan in grote groepen en altijd hard nadenkt voordat ze haar mond opentrekt. Die stilte betekent niet dat er iets aan de hand is. Stap dus niet zomaar over de introvert heen in de veronderstelling dat wie zwijgt, altijd toestemt.

Beeld: pinterest