Films & Series

Gierende emoties: vanaf vandaag is ‘Inside Out 2’ te zien in de bioscoop

inside out 2

In 'Inside Out 2' is de 11-jarige Riley veranderd in een tiener, en dat merk je aan haar emoties die door haar tienerlichaam gieren. Haar basisemoties – Vreugde, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet – krijgen nieuw gezelschap in het Hoofdkwartier. Vanaf vandaag draait dit langverwachte vervolg van 'Inside Out' in de bioscoop, en de film heeft zelfs al een nieuw record op zijn naam staan!

Inside Out

Als je fan bent van Pixar-films, kunnen we ons niet voorstellen dat je deze hit niet gezien hebt. In de 2015-film Inside Out volgen we de 11-jarige Riley. Zoals ieder ander mens ervaart ook Riley emoties: Vreugde, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. Deze vijf personages werken vanuit het ‘Hoofdkwartier’, het controlecentrum in haar geest, waar ze Riley dagelijks advies geven. En zoals we allemaal wel eens merken, loopt dit soms niet helemaal zoals gepland.

Opgroeien en volwassen worden is al moeilijk genoeg, maar Riley’s leven wordt pas echt op zijn kop gezet wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco. Ze moet plotseling wennen aan een nieuw huis, nieuwe vrienden maken op een nieuwe school en zich aanpassen aan een nieuw leven. Dit zorgt voor grote uitdagingen voor Riley en haar emoties, en leidt tot chaos in het Hoofdkwartier. Paniek!

Hoewel Vreugde in de film vaak op de voorgrond staat, leren we tijdens de film dat alle emoties een belangrijke functie hebben. Vreugde en Verdriet kunnen namelijk niet zonder elkaar; ze moeten samenwerken als een team! En over Verdriet gesproken, laten we maar niet beginnen over de ontroerende scène met Bing Bong, Riley’s denkbeeldige vriend, die bij velen de tranen liet vloeien.

Watch on YouTube

Inside Out 2

Ook in het tweede deel proberen de emoties Riley de weg te wijzen tijdens haar ontwikkeling. Inmiddels is Riley een tiener – en je weet zelf ook wat dat betekent: de emoties gieren door je tienerlichaamDit geeft nieuwe emoties de kans om het Hoofdkwartier te betreden, wat wederom zorgt voor een heleboel chaos. De basisemoties krijgen er namelijk gezelschap bij: Welkom Schaamte, Lusteloosheid, Afgunst en natuurlijk, onze favoriet, Onzekerheid!

Een kinderfilm? Dat is Inside Out 2 zeker niet! We kunnen er stiekem allemaal nog veel van leren. Vanaf vandaag draait hij in de Nederlandse bioscopen, dus mis het niet!

Watch on YouTube

Een nieuw record

Ondanks dat de film vanaf vandaag pas bij ons op het witte doek te bewonderen is, ging Inside Out 2 in de Verenigde Staten al een paar dagen eerder in première gegaan. Twijfel je nog of je de film wilt gaan zien? Wat als we je vertellen dat Inside Out 2 nú al een nieuw record heeft behaald? Deze geweldige film had namelijk de beste opening van 2024 en de op één na beste opening van een animatiefilm ooit! Met een opbrengst van maar liefst €155 miljoen zet Inside Out 2 zich tussen andere iconische Pixar-films zoals Incredibles 2, Finding Dory en Toy Story 3 en 4. Deze hit wil je dus niet missen.

Binnenkort in de bioscoop: ein-de-lijk kunnen we de officiële trailer van It Ends With Us zien.

Beeld: inside out 2