Health

Word jij iedere nacht op hetzelfde tijdstip wakker? Dít betekent het

iedere-nacht-hetzelfde-tijdstip-wakker

Niets is irritanter dan 's nachts wakker worden, terwijl je heerlijk lag te slapen. Maar het is een ander verhaal wanneer je iedere nacht op hetzelfde tijdstip wakker wordt. Heb jij hier ook last van? Lees dan even verder, want wij leggen je uit wat dit betekent!

Iedere nacht om hetzelfde tijdstip wakker worden

Veel mensen hebben hier last van, maar bijna niemand staat erbij stil dat iedere nacht om hetzelfde tijdstip wakker worden niet zo normaal is als het lijkt. Althans, volgens de Chinese mythologie is dit zo. Afhankelijk van het tijdstip, kan dit verschillende betekenissen hebben. Vaak is het een schreeuw om hulp namens je lichaam. Dit komt voort uit een mentale struggle. Dus wat betekent ieder tijdstip?

Om 23.00 uur niet kunnen slapen

Kan jij om 23.00 uur nooit slapen? Dan betekent dit waarschijnlijk dat je veel last hebt van stress en ben je aan het overthinken. Dit is heel vervelend, dus het is belangrijk dat je je rust pakt. Ontspan en luister naar wat je lichaam nodig heeft!

Wakker worden tussen 23.00 en 01.00 uur

Ook onwijs vervelend: dan slaap je ein-de-lijk, word je tussen 23.00 en 01.00 uur weer wakker. Dit betekent dat je lichaam bezig is met nadenken. Je bent doelen aan het stellen en plannen aan het maken. Je onderbewustzijn is hier heel veel mee bezig en dit uit zich net op het verkeerde moment.

Wakker worden tussen 01.00 en 03.00 uur

Word jij midden in de nacht tussen 01.00 en 03.00 uur wakker? Dan betekent dit dat jij veel opgekropte woede en frustratie in je hebt. En het is natuurlijk heel vervelend dat je hier ‘s nachts de vruchten van plukt! Wat je hier aan kan doen? Je woede confronteren en oplossen wat je nou precies zo boos maakt. Slaap lekker!

Lees ook
Lepeltje-lepeltje slapen is dus hartstikke gezond voor je relatie

Wakker worden tussen 03.00 en 05.00 uur

Als jij ‘s nachts tussen 03.00 en 05.00 uur wakker wordt, heeft dit volgens de Chinese mythologie een bijzondere betekenis. Dit zou namelijk betekenen dat er een hogere macht is die met jou wil communiceren. Deze macht heeft geen kwade bedoelingen: het is puur om jou te begeleiden in je doelen. Ondanks dat het dus juist goed is, is dit een ontzettend belangrijk tijdstip om genoeg in te slapen. Tussen 03.00 en 05.00 uur genoeg slaap krijgen, is namelijk belangrijk voor je stem, huid en immuunsysteem. Je lichaam laadt zichzelf als het ware op tussen deze tijdstippen.

Dus, word jij iedere avond rond hetzelfde tijdstip wakker? Dan is het verstandig om er eens naar te kijken wat dit nou precies betekent. Want als je dit probleem kan oplossen, slaap je ook weer beter. Welterusten!

Beeld: pinterest