Health

Dít is waarom even huilen dus eigenlijk heel erg goed voor je is

huilen-goed-voor-je

Je geeft je er liever niet aan toe, maar een potje flink janken kan soms precies hetgeen zijn wat je nodig had. Schaam je vooral niet en blijf hier mee door gaan, want huilen kan namelijk heel erg goed voor je zijn!

Huilen is goed voor je

Het is een ongemakkelijk gevoel en je doet het liever niet, maar een stevige huilsessie houden met jezelf heeft heel veel voordelen! Door je lichaam de toestemming te geven om in huilen uit te barsten, kan je mind en body alle opgekropte emoties eruit gooien. Ga lekker overdrijven, schreeuw het uit en laat alle tranen maar vallen. Laat die bak ijs maar in de koelkast staan en geniet van het geluid van je eigen gejank. Het klinkt misschien allemaal een beetje gek, maar je zult je hierna heel erg opgelucht voelen. Zo kan huilen toch ineens heel goed voor je zijn!

Stress verminderen

Dit is vergelijkbaar met de emotionele ontlading die we eerder benoemden, maar het steek toch net iets anders in elkaar. Ben je zenuwachtig voor een belangrijke sollicitatie of hik je al weken tegen een moeilijke school opdracht aan? Dit kan er voor zorgen dat je hoofd aanvoelt alsof het op ontploffen staat. Dit is dan precies het juiste moment om even alles eruit te gooien. Of je nu in de auto zit of op je kamer: zet een lekker muziekje op en geef jezelf de ruimte om te huilen. Schaam je vooral niet voor deze gevoelens. Het is heel normaal om je door stressvolle situaties een beetje overwhelmed te voelen.

De tranen die van je wangen rollen helpen je om te ontspannen en maken je hoofd leeg. Hierna kan jij weer helder nadenken en ben je helemaal ready voor de dag!

Hormonen in balans

Dit kopje is speciaal gericht voor alle vrouwen. Tijdens die ene vervelende periode in de maand, zijn al onze hormonen uit balans. We kunnen sneller geïrriteerd en emotioneel worden. Hier kunnen wij dus niet aan doen, boys! Om jezelf weer op de rit te krijgen en niet van elk klein obstakel in woede uit te barsten, is het goed om alles eruit te huilen. Tijdens je cyclus zijn je progesteron en oestrogeen uit balans. Door te huilen maakt je lichaam endorfine en oxytocine aan. Hierdoor komen je hormonen weer in balans en voel jij je direct een heel stuk beter!

Lees ook:
Dit betekent het als je moet huilen na een avontuurtje tussen de lakens

Verbinding

Als laatste is huilen ook een prachtig hulpmiddel van het creëren van verbinding. Als je in een vertrouwde omgeving even alles laat gaan, kan dit de band tussen jou en je vrienden of familie heel erg versterken. Op zo een moment stel jij je heel erg kwetsbaar op en zullen zij dit ook doen. Je wordt getroost door de mensen die je het meeste liefhebt en op die manier komen jullie een stukje dichterbij elkaar! Een potje stevig huilen is dus goed voor je lichaam en je geest. Laat die tranen maar komen!