Beauty

Pijnlijk: dit is de reden waarom je na het zoenen met je vriend last hebt van je huid

Huidirritatie-baard-vriend

Ken je dat gevoel? Je liefje besluit zijn baard eraf te scheren en je vervolgens een week lang te overladen met kusjes. Superlief, toch? Maar dan, een klein probleempje. Na al die lieve kusjes, begint ons gezicht te jeuken en te prikken, met irritatie en roodheid als gevolg. Niet echt fijn... Heb je na zo'n hevige zoenpartij wel eens last van schaafwondjes doordat zijn baard prikt? Velen weten niet waar het door komt en wat ze eraan kunnen doen. Gelukkig heeft Girlscene de oplossing!

Je vriend en zijn baard

Het hebben van een vriend met een baard is leuk, toch? Maar de kans is groot dat je na een kus of zoenpartij merkt dat de huid rondom je mond geïrriteerd raakt. Je bent zeker niet de enige! Vervelend genoeg is het geen optie om je vriend zijn baard helemaal af te scheren. Gelukkig is dit fenomeen bekend onder de naam ‘stache rash’ of ‘beard burn’: huidirritatie veroorzaakt door de stugge, scherpe haartjes van zijn baard. Maar als we er zoveel last van hebben, wat kunnen we er dan tegen doen? Geen zorgen, wij hebben de oplossing!

Huidirritatie

Je zou denken dat huidirritatie op je gezicht komt door slechte verzorging van je vriend zijn baard. Maar dat klopt niet helemaal, zo vertelde Barbier Amber van The Dutchess Barbershop aan Linda Magazine. “Als de baard wat langer wordt, is verzorging essentieel. Maar niet alle producten helpen. Mannen met baarden moeten goed letten op de ingrediënten in hun verzorgingsproducten. Natuurlijke verzorging met minimale schadelijke chemicaliën is het beste. Vaak willen mannen een lekker ruikend product in hun baard, maar een parfum is daarvoor beter geschikt”, zegt hij. “Oliën worden vaak gebruikt, maar pas vanaf een bepaalde lengte is dit effectief. Een hoogwaardige conditioner volstaat eigenlijk al. Ik raad aan om deze bij een kapperszaak te halen, omdat producten uit de drogist vaak stugge baarden en huidirritatie veroorzaken door chemische ingrediënten. Ook andere producten kunnen effect hebben op de baard, zoals douchegel, gezichtscrème of wasmiddel.”

Als je vriend zijn baard wat langer is, is verzorging van essentieel belang. Controleer samen met je vriend welke producten hij gebruikt, om er zeker van te zijn dat je geen last meer hebt van een rode huid.

Het kalmeren van je huid

Als je last hebt van irritatie en schaafwonden door de baard van je vriend, is het belangrijk om je huid te kalmeren en te laten genezen. Een natuurlijk schaafwondenzalfje kan hierbij helpen. Ook kun je aloë vera op je huid aanbrengen om de bultjes en irritatie te verminderen. Dit heeft een verzachtende werking, dus smeer gerust een flinke dot crème rond je mond als je echt last hebt. Een andere optie is om een nat zakje kamillethee te gebruiken om de geïrriteerde huid te verzachten. Leg het theezakje op de geïrriteerde plekken voor wat verlichting. En vergeet niet om met je partner te communiceren over wat jullie beiden nodig hebben om dit probleem te verhelpen.

View post on Instagram
 

Beeld: The Notebook