Food

Cheers! De hot gin-tonic is hét perfecte drankje voor deze winter

hot-gin-tonic

De dagen worden steeds kouder en wij hebben al liters warme chocolademelk gedronken. En hoewel we dit onwijs lekker vinden, zijn we soms ook wel toe aan iets sterkers. Denk aan een lekker warme, winterse cocktail. Gelukkig hebben wij het perfecte drankje voor deze winter gevonden: namelijk de hot gin-tonic! Dit is een onwijs lekkere variatie op de normale gin-tonic, waar we afgelopen zomer lekker van hebben genoten.

(Hot) gin-tonic

In de zomer drinken we niets liever dan een heerlijk, koude gin-tonic. Dit is een lekker verkoelende cocktail, die perfect is voor in de zomer. En hoewel we dit onwijs lekker vinden, is het niet helemaal geschikt voor de winter. Maar gelukkig is er een, net zo lekkere variatie op de normale gin-tonic, namelijk de hot gin-tonic. Wij leggen je uit hoe je dit heerlijke drankje zelf kan maken!

Ingrediënten

Om deze heerlijke, warme cocktail te maken, heb je maar vijf verschillende ingrediënten nodig. Deze dingen moet je in huis halen:

  • 30 ml jenever
  • 100 ml tonic
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 ml water
  • 1 handvol bevroren bessen

Lees ook
Recept! Zo maak je een mega lekkere Espresso Spritz cocktail

Bereidingswijze

Het maken van de hot gin-tonic is helemaal niet moeilijk en duurt ook niet heel lang. Doe als eerste de kristalsuiker en het water in een pannetje. Laat dit even op laag vuur staan totdat de suiker is opgelost, om suikersiroop te maken. Laat het even afkoelen voordat je verder gaat met de volgende stappen.

Zodra de suikersiroop is afgekoeld, kun je alle andere ingrediënten in een steelpannetje mixen. Verwarm dit vervolgens op middelhoog vuur, maar zorg er wel voor dat het niet gaat koken. Vervolgens kun je het drankje in een mooi glas gieten en kan je het nog garneren met een schijfje sinaasappel, wat kaneelstokjes of iets anders. En nu kun je genieten van de overheerlijke hot gin-tonic, Cheers!

Beeld: Pinterest