Lifestyle

What?! Blijkbaar kunnen honden ook huilen van geluk

honden-huilen-van-geluk

Heb jij soms het gevoel dat je wel kunt huilen van geluk als jij je hond ziet? Japanse wetenschappers hebben onderzocht dat jouw trouwe viervoeter zich precies zo voelt! Als honden hun baasjes terug zien, kunnen ze gaan huilen van geluk. Hoe cute is dat?

Onderzoek bevestigd dat honden ook kunnen huilen van geluk

Niet schrikken als je beste honden vriendje ineens begint te huilen als jij thuis komt dus!

Japans onderzoek

Japanse wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar de tranen van honden. Een groepje poedels werd een dag lang apart gehouden van hun baasjes en er werd goed in de gaten gehouden hoeveel vocht ze in hun ogen hadden. Toen de honden hun eigen baasjes weer terug zagen schoten hun ogen dus echt vol met tranen. Er is gekeken of de honden deze reactie ook hadden als er vreemde mensen de ruimte in kwamen, en dit bleek niet zo te zijn. Daarom denken de wetenschappers dat de tranen komen door emoties van de honden.

Lees ook
Deze puppy past het beste bij jou volgens je sterrenbeeld

Knuffelhormoon

Uit een eerder onderzoek is al gebleken dat baasjes en honden het stofje oxytocine aanmaken als ze met elkaar zijn, dit is het ‘knuffelhormoon’. Dit is een belangrijk stofje dat zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Dit is waarom jij zoveel liefde voelt voor je harige maatje. Door dit gevoel van verbondenheid is jouw hond heel blij om jou te zien, en kan hij zelfs gaan huilen van geluk. De volgende keer dat jij thuis komt bij je hond, hoef je dus niet te schrikken als hij begint te huilen!

Beeld: Pinterest