Lifestyle

Deze dingen moet je weten als je met je hond op vakantie gaat

hond-vakantie

Neem jij jouw lieve viervoeter ook altijd overal mee naartoe? Dan kan je hem natuurlijk ook niet thuislaten als je op vakantie gaat. Maar het is dan wel belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat. Want als je je hond wil meenemen op vakantie, zijn er wel een aantal regels die je even goed moet doornemen.

Regels hond mee op vakantie

Er zijn dus verschillende regels die gelden als je je hond mee wil nemen op vakantie. Maar sommige landen hebben ook hun eigen regels, dus let daar ook goed op. In Duitsland mag je hond bijvoorbeeld niet los in de auto zitten. In Frankrijk, Spanje en Denemarken, en Italië moet je een aansprakelijkheidsverzekering hebben voor je hond. En in Ierland, Malte en Finland moet je hond een wormenbehandeling hebben gehad.

En dat is niet het enige, want ook zijn er in verschillende landen een aantal hondenrassen verboden. In veel landen is de pitbull namelijk verboden en ook in Frankrijk zijn kruisingen van de American Staffordshire terriër, Staffordshire bull terriër, mastiff, boerboel en tosa verboden. En ook in Denemarken, Noorwegen Spanje, Portugal, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Kroatië zijn een aantal rassen niet welkom.

Inentingen zijn verplicht

Gaat jouw lieve viervoeter mee op vakantie? Dan is het belangrijk dat hij 21 dagen voor vertrek zijn inentingen heeft gehad tegen hondsdolheid. Dat is namelijk verplicht.

Europees dierenpaspoort

Het is altijd verplicht om het Europese dierenpaspoort van je hond op zak te hebben. Deze kun je kopen bij je dierenarts. Maar let wel op, want in sommige landen moet je ook nog een aanvullend gezondheidscertificaat bij je hebben.

Lees ook:
Dingen die je bij je hond doet waar hij eigenlijk een hekel aan heeft

Je hond moet gechipt zijn

Ook moet jouw hond gechipt zijn, zodat deze geïdentificeerd kan worden. Sommige honden die wat ouder zijn hebben een tatoeage waardoor ze ook geïdentificeerd kunnen worden. Maar let wel op, want deze tattoo is alleen geldig als deze voor 3 juli 2011 is gezet en ook nog duidelijk leesbaar is.

De precieze regels per land vind je bij het Informatiecentrum Gezelschapsdieren. Zij hebben alle regels voor binnen en buiten Europa voor je op een rij gezet.