Lifestyle

Deze 6 hobby’s wil je absoluut proberen in 2023

hobbys-proberen

Alleen maar voor de tv hangen en series kijken kan soms ook best nutteloos voelen. Wij hebben in het nieuwe jaar daarom behoefte aan een hobby, het liefst eentje die we gewoon vanuit huis kunnen doen. Herkenbaar? Lees dan snel verder voor de 6 leukste hobby’s die je in 2023 wil proberen!

1. Potten bakken

Voor deze hobby’s proberen we outside the box te denken, maar ook rekening te houden met hobby’s die we thuis kunnen proberen. Neem bijvoorbeeld de hobby: potten bakken. Je kan het zo groots en ingewikkeld maken als je zelf wil. Om namelijk thuis potten te bakken heb je een werkruimte nodig, een draaitafel en een oven. Werken met klei is namelijk geen schone hobby. Echter kan je ook simpelere manieren zoeken om zelf potten te bakken zonder het gebruiken van een draaitafel. Deze manier zorgt in ieder geval voor veel minder rotzooi. Gebruik bijvoorbeeld polymeer klei om zelf mokken of sieradenschaaltjes van te maken.

View post on TikTok

2. Sieraden maken

Wie weet schuilt er een heuse sieradenontwerper in je, maar daar kom je niet achter als je het nooit probeert. Dit jaar is daarom hét moment om zelf eens aan de slag te gaan. Je kan verschillende sieraden maken. Zo kan je met een elastieken of ijzeren draad en kraaltjes armbanden, ringen en kettingen in elkaar zetten en kan je met klei je eigen oorbellen hangers maken. De keuze is reuze en je houdt er altijd iets moois en persoonlijks aan over. Het is nog leuker om je eigen gemaakte fabricatie cadeau te doen aan je dierbaren!

View post on TikTok

3. Haken

In bijna elke winkelgarderobe zien we crochet items hangen, aangezien crochet enorm in de mode is. Door menig modeliefhebber worden deze gehaakte items gedragen, maar wist je dat je deze items ook zelf kan maken? Het enige wat je nodig hebt is een haaknaald, draad en wat geduld om de techniek onder de knie te krijgen. Als je dit eenmaal onder de knie hebt kan je door middel van verschillende patronen elk item wat je maar bedenkt haken. Denk aan een topje, vest, tas of een dekentje.

View post on TikTok

4. Cocktails leren maken

Als drankjes doen met vriendinnen één van je favoriete hobby’s is, hebben we een alternatief voor jou. Om wat geld te besparen kan je samen met je vriendinnen leren om zelf professionele cocktails te maken. Je kan dit op verschillende manieren aanpakken. Je kan fysiek een cursus nemen, online of probeert zelf cocktails te maken door middel van online video’s. Wij raden je een ieder geval aan om een cursus te nemen omdat je hier je leven lang profijt van kan hebben en kan uitsloven bij je vrienden en familie.

View post on TikTok

5. Leren schilderen

Haken heb je vaak niet binnen één dag geleerd en wanneer je aan een project begonnen bent duurt het vaak dagen tot weken tot je iets afhebt. Maar zoveel geduld heb jij ook weer niet. Iets wat je wel binnen één middag af kan hebben is een schilderij. Leer jezelf schilderen door het simpelweg meerdere keren te doen. Practice really makes perfect. Daarnaast zal je merken dat het schilderen zorgt voor afleiding en op die manier heel ontspannend zal werken.

View post on TikTok

Lees ook:
Met déze tips kun je goedkoop op vakantie naar Parijs

6. Nail art

Maandelijks zijn we schrikwekkend veel geld kwijt aan selfcare dingen, zoals de kapper, schoonheidsspecialiste, nagelsalon en ga zo maar door. Op z’n tijd ook weleens lekker, maar toch voelt het soms onzinnig om maandelijks zoveel geld uit te geven aan bijvoorbeeld het laten doen van onze nagels, terwijl we dat ook zelf kunnen. Echter moeten we in dat laatste wel even tijd en moeite stoppen. Onze hobby voor 2023 wordt daarom het leren doen van onze eigen nagels. Naast dat het ons veel geld kan besparen is het maken van nail art ook nog eens heel leuk!

View post on TikTok

Beeld: pinterest