Health

Het is bewezen: door het drinken van wijn krijg je minder rimpels

wijn-drinken-rimpels

Wat is er lekkerder dan een goed glas wijn na een lange dag? Precies, helemaal niks! En voor de mensen die het hiermee eens zijn hebben we goed nieuws: een glas wijn zorgt er namelijk voor dat je minder rimpels krijgt. Win-win, dus!

Minder rimpels door een glas wijn

Iedere leeftijd heeft natuurlijk zijn eigen charme. Ouder worden heeft natuurlijk onwijs veel voordelen, maar laten we eerlijk zijn, niemand zit echt te wachten op rimpels, toch? Nu kun je besluiten te investeren in allerlei dure crèmes die beweren rimpels te verminderen, maar we weten allemaal dat deze vaak niet doen wat ze beloven. Ook is de naald erin zetten voor lang niet iedereen een fijne optie. Dus nu hebben we mega goed nieuws voor alle wijnliefhebbers: het is namelijk bewezen dat je door wijn minder rimpels krijgt.

Telomeren

Als je ouder wordt krijg je rimpels. Ja, ook jij. Dit heeft te maken met de lengte van de telomeren in je DNA. Het klinkt een beetje ingewikkeld, maar het komt erop neer dat deze telomeren steeds korter worden zodra je ouder wordt. En dit zorgt er dus voor dat je rimpels krijgt. Het verkorten van deze telomeren kun je helaas niet voorkomen. Dus nu kun je ervoor kiezen om een afspraak bij een plastisch chirurg te boeken voor wat botox, maar we begrijpen maar al te goed dat deze optie voor lang niet iedereen de beste is. Dus wat helpt dan wel?

Een goed glas rode wijn

Ja, het is echt zo: een glas rode wijn zorgt ervoor dat je minder rimpels krijgt. Wetenschappers zijn er namelijk achter gekomen dat flavonoïden je huidcellen namelijk kunnen verjongen. En je voelt ‘m waarschijnlijk al aankomen, maar deze flavonoïden zitten dus ook in rode wijn. Hoe ideaal is dat? En dat is nog niet eens het beste nieuws. Flavonoïden zitten namelijk zin allerlei lekkere dingetjes. Denk aan chocolade, blauwe bessen en rode druiven. Nu hebben we dus een goed excuus om iedere dag met een lekker glaasje rode wijn en een heerlijke reep chocolade af te sluiten. Thanks, science!

Beeld: instagram @emilyshak