Lifestyle

10 momenten die je herkent als je een bezoekje aan IKEA brengt

ikea-herkenbare-momenten

Bijna iedereen heeft wel iets van de IKEA in huis staan. Geef maar toe, jij ook. Van de welbekende BILLY boekenkast tot de Klippan bank of misschien heb jij wel een overvloed aan IKEA geurkaarsen. 

1. Je kwam voor een paar onderzetters

Elke keer dat jij met een simpel doel de IKEA inloopt, gaat er toch telkens wat mis. Je loopt door de meubelwinkel en ziet zoveel leuke hebbedingetjes. Je krijgt het voor elkaar om toch thuis te komen met een stuk of tien geurkaarsen en nog meer dingen die je eigenlijk niet nodig had.

2. Je komt eigenlijk niet voor de meubels

Jij ziet de IKEA meer als een dagje uit dan een kort tripje. Heerlijk door de gangen drentelen en gezellig ontbijten. Het is altijd een feestje om naar de IKEA te gaan en dat is te merken aan jou.

Lees ook:
Wil je weten! Door dit simpele trucje krijg je meer gratis softijs bij de IKEA

3. De Zweedse balletjes.

Die heerlijke Zweedse gehaktballetjes die je kunt vinden in het restaurant van de IKEA. Jij haalt een paar zakken om de voorraad in je vriezer weer aan te vullen.

4. Rondje door de showroom

Verdwaald raken tussen de leuk ingerichte ruimtes. Bij elke kamer denk je: ”Later als ik een eigen huis heb…”, heerlijk dat fantaseren! Dan verdwaal je eerst drie keer, voordat je de uitgang weer hebt gevonden. Let goed op de borden, anders blijf je rondjes lopen. 😉

5. Shoppen met je boyfriend

Jij neemt je vriend mee voor een leuke IKEA-date. Of nouja, dat dacht je. Hij loopt het liefst meteen door naar het magazijn en slaat alle leuke dingen over. Oh no!

6. Potloodjes stelen

Wij geloven je echt niet als je verteld dat je nog nooit die kleine potloodjes stiekem mee hebt gesmokkeld als jij langs zo’n paal gevuld met die dingen kwam. Niemand kan de verleiding weerstaan om een paar potloodjes te ‘stelen’ van deze gezellige meubelzaak.

7. De koopjeshoek

Een tripje aan de IKEA is niet compleet zonder dat je even in de koopjeshoek bent geweest. Ookal is de IKEA best goedkoop, we blijven tenslotte Nederlanders en die zijn dol op goede korting ;-).

8. Daim taart

Die heerlijke chocolade taart die ze bij de IKEA verkopen, is zo lekker dat wij hem niet kunnen laten staan. Die Daim taart eindigt dan ook altijd in je winkelwagentje. Smullen maar!

9. Småland

Misschien ben jij zelf wel eens als kind in Småland geweest. Dan krijg jij als je er langs loopt toch een beetje een nostalgisch gevoel en ben je stiekem een beetje jaloers op de kinderen die daar spelen. Ook als jij er nooit geweest bent, ben je stiekem benieuwd hoe het is in Småland.

10. En als afsluiter

Helemaal klaar en zijn de tassen weer volgeladen? Dan begeef jij je naar de uitgang, maar niet zonder even langs het eten te gaan.  Waar ga je dit keer voor? Een softijsje! Of toch de hot dog… Of gewoon allebei?

Beeld: Pinterest

Must reads 👀