Films & Series

Met déze herfstfilms kom jij de herfst van 2022 wel door

herfstfilms

Onze liefde voor het bingewatchen van films is groot. Nooit hebben we een beter excuus om heel de avond binnen te blijven dan tijdens de herfst. Daarom hebben wij de leukste herfstfilms voor je op een rijtje gezet.

The Mirror Has Two Faces (1996)

Deze Amerikaanse romantische komedie gaat over professor Gregory Larkin en professor Rose Morgan. Vanwege ongelukkige ervaringen besluit Gregory om even een break te nemen van seks. Tot grote spijt van Rose, die wel een oogje heeft op de professor. Ondanks zijn tegenstribbelingen weet ze hem langzaam maar zeker te veroveren.

Watch on YouTube

When Harry met Sally (1989)

Nog een toevoeging aan de lijst van Amerikaanse rom-coms is When Harry met Sally. Harry en Sally zijn voormalige studiegenoten van elkaar maar zullen nooit vrienden worden. Harry vindt een vriendschap tussen mannen en vrouwen namelijk onmogelijk. In de film spat de chemie tussen de twee van het scherm af maar ondanks dat houden de twee jarenlang vol dat er niks tussen hen speelt. Een echte klassieker die perfect is voor de herfst.

Watch on YouTube

Bridget Jones’s Baby (2016)

In Bridget Jones’s Baby zien we dat Bridget Jones kampt met een luxeprobleem. In haar dagbroek schrijft ze over twee mannen: Mark en Jack. Haar relatie met Mark komt tot een einde waarna ze probeert zich vooral te focussen op haar carrière. Dan ontmoet ze Jack. De twee groeien naar elkaar toe en Jack wordt haar minnaar. Helaas is niets zo mooi als het lijkt. Bridget raakt namelijk zwanger, maar van wie?

Watch on YouTube

The Jane Austen Bookclub (2007)

In deze drama volgen we zes personages. Vijf vrouwen en een man. De personages hebben stuk voor stuk weinig geluk gehad in de liefde. Samen besluiten ze een leesclubje op te richten, waarbij ze allemaal één van de zes romans van Jane Austen zullen lezen. Ze komen één keer in de maand bij elkaar en bespreken elke keer een ander boek van Austen. De leden van de boekenclub worstelen met thema’s waar Jane Austen juist over schrijft in haar boeken. Denk aan verliefdheid, relaties en huwelijken die ten einde komen. De personages hebben de hoop in de liefde al opgegeven, maar kunnen wellicht nog waardevolle levenslessen halen uit de boeken.

Watch on YouTube

The Holiday (2006)

Iris woont in een klein huisje in Engeland en schrijft voor de Daily Telegraph. Amanda is de eigenaresse van een reclamebureau in Californië. De twee meiden hebben één ding met elkaar gemeen. Beiden lopen ze vast in hun liefdesleven en maken ze een plan om van woonplek te ruilen. Zo kunnen ze beiden even tot rust komen op een voor hen vrij onbekende plek. Ze kunnen daar een nieuwe start maken. Op de nieuwe woonplek leren de vrouwen allebei een nieuwe man kennen. Hoe zal dat verlopen?

Watch on YouTube

Lees ook:
Zin om naar de bios te gaan? Deze films wil je zeker zien deze maand

The Lord of The Rings (2001)

Deze maar liefst drie uur durende film gaat over kleine Hobbit Frodo. Hij krijgt bij toeval een bijzondere ring in zijn bezit die beslist tussen goed en kwaad. Om te zorgen dat de duivelse Lord Sauron de ring niet terug krijgt moet Frodo een lange tocht maken naar de plaats waar hij de Ring kan vernietigen.

Watch on YouTube

Beeld: Gilmore Girls

Must reads 👀