Health

Last van een herfstdip? Met deze tips kom je er zo weer vanaf!

tips-herfstdip

Nu de herfst is aangebroken staan ons weer koude, druilerige en regenachtige dagen te wachten. Niet gek als jij hierdoor last krijgt van een herfstdip. Maar hoe kom je hier het snelste vanaf? Met deze tips moet dat zeker weten lukken en ben je zo van je herfstdip af!

1. Kom je bed uit 

We weten allemaal hoe lekker het is om in dat warme bedje te blijven liggen, maar het is toch echt beter om eruit te stappen. Een tip van ons om het allemaal wat makkelijker te maken: Leg je outfit de avond ervoor al klaar, dan hoef je niet zo lang in de kou voor je kast te staan om een look uit te zoeken.

2. Frisse lucht

Het is met het herfstweer natuurlijk heerlijk om binnen onder een dekentje op de bank te zitten. Dit zal jou alleen niet helpen om uit die herfstdip te komen. Een frisse neus halen buiten is hartstikke goed voor je, en geeft je dag een boost. Ga voor een wandeling in het bos of loop een rondje in jouw eigen omgeving. Misschien kom je wel achter leuke plekjes, waarvan je eerder geen idee had dat ze bestonden.

3. Sporten

Met de frisse herfstlucht is het heerlijk om buiten te gaan sporten. Ga een rondje hardlopen, daar knap je gegarandeerd van op. In de herfst zijn we allemaal wat minder actief. Dus goed in beweging blijven is erg belangrijk. Meer herfstdip tips: is het te koud buiten? Doe een home-workout of breng een bezoekje aan de sportschool.

4. Slaap is belangrijk

In de koude maanden hebben wij nou eenmaal behoefte aan meer slaap. De dagen worden korter en de nachten langer. Het is een stuk eerder donker en dit triggered jouw biologische klok. Slaap is heel belangrijk om overdag fit te zijn. Moeilijke slaper? Zorg er dan voor dat je kamer niet te warm is. Veel mensen worden vermoeid van kou. Kruip dus lekker onder een warm dekentje.

5. Yoga

Hoewel het heel belangrijk is om je lichaam gezond te houden, is je geest ook heel belangrijk. Vooral bij de herfstdip speelt deze een grote rol. Nog een van onze tips is dus yoga. Door yoga ga je beter in je vel zitten. Yoga zou zelfs tegen een depressie kunnen helpen. Een studie aan de Universiteit van Boston wees uit dat depressieve gevoelens al kunnen verminderen met twee yogasessies per week, zo schrijft Time Magazine.

Lees ook:
Dit is de reden dat je meer last hebt van haaruitval in de herfst

6. Kook gezond

Als je somber bent, heb je gauw de neiging om een zak chips open te trekken. We get it! Maar hoe lekker dat comfort-food ook is, zorg daarnaast voor een fatsoenlijk gezonde maaltijd. Jij hebt dagelijks best wat vitamines nodig, dus zorg er zo voor dat je deze binnen krijgt. Kies voor een maaltijd met lekker veel groentes. Zo voel jij je al binnen no-time een stuk beter!

Beeld: pinterest