Fashion

Warme kledingstukken voor de herfst en winter? Dít zijn de essentials!

winter-herfst-kledingstukken

Nu de koude dagen van het jaar voor de deur staan, is het hoog tijd om onszelf weer in laagjes te kleden. Zo ben je beschermd tegen de kou! Of het nu om een herfstig briesje of een winterse sneeuwbui gaat: déze kledingstukken houden je warm en bieden je comfort tijdens de herfst en winter.

Truien

Waar een hoodie een specifieke trui is – met capuchon, touwtjes en zak –, zijn er natuurlijk nog meer truien om aan te denken. Van een wollen trui tot een fleece trui: alleen al wat betreft de materiaalsoort heb je een heleboel keuze. En dan hebben we het nog niet eens over de afwerking van de hals, kleuren en dessins!

Vesten

Wil je de warmte van een trui, maar dan een kledingstuk dat je ook open kunt dragen? Dan komen we natuurlijk uit bij een vest! Draag ‘m dicht als het fris is, maar doe ‘m open als je het weer wat warmer krijgt: een vest is ideaal ter afwisseling. Qua looks heb je genoeg om uit te kiezen met een vest dames. Een klassieke cardigan, een wikkelvest of een extra lang vest: ga na wat jij het liefst draagt.

Hoodies

Een hoodie is misschien wel het meest comfortabele kledingstuk dat er bestaat. Zo is de sweaterstof heerlijk zacht. Je kunt helemaal in de trui wegkruipen, door de capuchon op te zetten en de handen in de zak te steken. Een goede hoodie dames mag dus zeker niet in je kast ontbreken. Trek ‘m aan tijdens een luie zondag, als de regen tegen het raam tikt. Maar ook in het straatbeeld zien we hoodies steeds vaker terug!

Spencers

Dé trend van het moment? Dat is een spencer! Dit is een kledingstuk in de vorm van een hemd, maar dan gemaakt van een warme stof – meestal met wol. Je combineert een spencer met een shirt of blouse: draag het eroverheen. Vaak kent de top die je eronder draagt een basic look, en heeft de spencer juist een vrolijke kleur of opvallende print.

Blazers

Hoewel blazers met name worden gedragen om een nette look te creëren, is dit niet de enige eigenschap van het geliefde kledingstuk. De juiste blazer biedt ook zeker warmte! Met name als je een blazer met wol kiest, is het alsof je een jas draagt. Sterker nog: misschien heb je een aanvullende jas niet eens direct nodig, als je in een blazer de deur uitstapt. In combinatie met een bijbehorende pantalon ga je meteen strak in pak: perfect voor een belangrijke afspraak. Maar ook op een jurk of zelfs op een spijkerbroek kun je een blazer tegenwoordig prima dragen.

Longsleeves

Is het een frisse dag, maar is het niet direct heel koud? Dan heb je misschien geen dikke stof nodig, maar wil je wel je armen bedekken. Je raadt het al: een longsleeve is een ideale keuze! Net wat warmer dan een T-shirt, maar niet direct zo bedekkend als een trui. Een ideale middenweg, en ook dat is nodig in je garderobe.

Must reads 👀