Food

Good to know! Dit zijn de meest healthy drankjes bij de Starbucks

Nicoline
healty-drankjes-starbucks

Jezelf lekker trakteren op Starbucks na een lange schooldag? Verkoeling zoeken in de zomer? Een warme chocomel in de winter? Delicious! Het enige jammere van de drankjes bij Starbucks is dat ze aardig wat calorieën kunnen bevatten. Maar wat zijn dan de healthy drankjes bij Starbucks en welke drankjes kunnen we beter als guilty pleasure beschouwen?

Wij hebben voor jou de meest healthy drankjes bij Starbucks op een rijtje gezet

Behoefte aan een gezondere keuze, maar geen idee welke. Girlscene to the rescue!

Gezondere drankjes

Wanneer we kijken naar het aantal calorieën en het totale gram vet bij de kleinste formaten komen we tot de conclusie dat de café latte, de cappuccino, cold brew, iced coffee en de iced tea de meest gezonde keuzes zijn. Geloof je ons wanneer we je vertellen dat al deze opties minder dan 100 calorieën bevatten? Het is toch echt zo! Wanneer je graag nog minder calorieën wilt nuttigen per drankje kan je altijd nog kiezen voor magere melk in plaats van halfvolle melk.

Vind je de smaak van koffie dus eigenlijk best vies en hou je meer van die zoete drankjes? Dan raden we je aan om de Skinny Vanille of de Mokka Latte te bestellen. Hiervan bestaat tegenwoordig zelfs een suikervrije variant. Deze opties bevatten met de keuze voor magere melk en suikervrije siroop, gemiddeld 120 calorieën.

Lees ook:
Yes! Je kunt vanaf vandaag favoriete Starbucks drankje aan huis laten bezorgen

Ongezondere drankjes

Soms hebben we geen flauw benul van de calorieën ons eten en drinken bevat en dat is ook niet zo erg, maar bij de Starbucks staan er drankjes op de kaart die toch wel de stempel verdienen van een guilty pleasure. De meeste van deze drankjes bevatten namelijk heel veel suiker en dit kan resulteren in een caloriebom. De meest ongezonde drankjes zijn de Pumpkin Spice Latte, Pumpkin Spice Frappuccino en Salted Caramel Mocha. De Pumpkin Spice Latte-drankjes kunnen we beter beschouwen als een toetje, aangezien ze rond de 400 calorieën bevatten. De Salted Caramel is een nog grotere boosdoener. Deze bevat namelijk bijna 500 calorieën.

Sommige drankjes bevatten veel suiker maar bevatten weer minder gram vet. Voorbeelden hiervan zijn de Iced Caramel Macchiato (34 gram suiker) en de lemonades (29 gram suiker).

We kunnen wel concluderen dat de Starbucks niet altijd de meest gezonde drankjes voor ons in de aanbieding hebben. Maar eerlijk is eerlijk, we willen allemaal wel eens onze guilty pleasures kiezen en dat kan ook écht geen kwaad. Kies lekker waar jij zin in hebt. Balance is key, zeggen we dan maar 😉

Beeld: Pinterest