Food

Aha! Dit is dus de reden dat je soms zo’n trek hebt in een hartige snack

trek-hartige-snack

Heb je soms ook wel eens dat je uit het niets heel veel zin hebt in een hartige snack? Borrelnootjes of een toastje? No worries! Je bent niet de enige. Maar hoe komt dat nou eigenlijk? Wij leggen het uit!

Dit is de reden dat je soms cravings hebt naar zoute snacks

Soms hebben we zomaar ineens zin in zoute popcorn of lekkere zoute drop, maar hoe kan dat toch?

Veel zout nodig na het sporten

Na het sporten kan het zijn dat je trek hebt in een zoute snack. Dat komt doordat je tijdens het sporten veel hebt gezweet. Je lichaam verliest dan veel natrium waardoor het weer meer zout wil. Je lichaam kan deze ‘natirumlevels’ na het eten van zout weer goed aanvullen. Een oplossing hiervoor is gezond en gebalanceerd eten. Zo houd jij je levels stabieler.

Zin in zout door stress

Ook door stress kun je zin krijgen in een zoute snack. Je hormoonspiegel wordt namelijk beïnvloedt door de manier waarop je bijnieren de inname van zout reguleren. Je bijnieren houden zich ook bezig met het produceren van het stresshormoon. Daardoor krijg je dus zoveel zin in een hartige snack als je gestresst bent.

Dorst in plaats van honger

Soms denk je misschien dat je zin hebt in een zoute snack, maar in de werkelijkheid heb je dan eigenlijk gewoon dorst. Je lichaam voelt zich dan uitgedroogd en vraagt om natrium. Hierdoor denk je dus dat je honger hebt en zout wil eten, maar je kunt beter gewoon even een paar glazen water drinken.

Lees ook:
Wil je weten! Dit gebeurt er met je als je twee weken lang alleen maar water drinkt

Medische oorzaak

Verder heeft het craven naar zout alles te maken hebben met je lifestyle. Maar het kan ook een medische oorzaak hebben, zoals het premenstrueel syndroom of de ziekte van Addison. Hierbij is er sprake van een ontsteking in de bijnieren. Dus als je vaak zin hebt in zout, je nooit moe bent en je jezelf ook niet herkent in de bovenste drie punten, moet je misschien toch even langs de huisarts. We horen graag of de genoemde tips jou hebben geholpen!

Beeld: pinterest