Fashion

Is je spijkerbroek te strak? Zo kun je hem iets wijder maken

spijkerbroek wijder maken

We kennen allemaal de struggle van het vinden van de juiste broek. De ene zit bij je taille niet goed terwijl die perfect bij je billen aansluit, of juist andersom. Mega frustrerend! Maar met deze handige hacks kun je je spijkerbroek nét iets wijder maken, zodat deze wél past.

Je spijkerbroek iets wijder maken

We hebben allemaal wel standing up en sitting down jeans. De broeken die mooi aan lijken te sluiten, maar een absolute hel zijn om in te zitten, zijn de standing up jeans. Vaak zitten ze zo verschrikkelijk, omdat ze bij je taille net iets te smal zijn. Je moet dan dus op zoek naar een manier om je spijkerbroek iets wijder te maken. En met deze hacks kan dat heel makkelijk!

1. Gebruik water

Het is één van de makkelijkste manieren om je spijkerbroek wijder te maken: water sprayen. Spuit een beetje lauw water op je broek en leg hem plat op de grond. Rek de stof van je spijkerbroek vervolgens iets uit met je handen. Begint de broek al te drogen voordat je klaar bent? Dan moet je hem opnieuw nat spuiten. Alleen op die manier werkt het namelijk.

2. Vermaak je spijkerbroek

Als jij een naaimachine in huis hebt, kun je je broek natuurlijk ook gewoon een beetje vermaken. Doe dit door de tailleband van je jeans door te knippen, ter hoogte van de zijnaden. Knip daarna ook de zijnaden van de spijkerbroek ongeveer vijf centimeter in. Leg hier vervolgens een stukje denimstof achter en naai het vast aan de broek. Het kost je iets meer moeite, maar op die manier kun je je spijkerbroek wel een stukje wijder maken.

Lees ook:
Say what? Dit is de functie van het kleine zakje in je spijkerbroek

3. Draag je spijkerbroek in bad

En de laatste tip is je spijkerbroek aantrekken in bad. En dat klinkt misschien heel onnatuurlijk, maar het gaat je wel helpen. Vul je bad met warm – dus niet heet – water, trek je broek aan en ga lekker in je bad dobberen. Door het warme water rekt je broek een beetje op wanneer je ‘m aanhebt. Zodra die helemaal doorweekt is, kun je uit bad komen en moet de broek aan de lucht drogen. Het voelt vreselijk, maar it works like a charm!

Beeld: pinterest

Must reads 👀