Health

Om déze bizarre reden zou je met tape op je mond moeten slapen

tape-op-mond-slapen

Wanneer je denkt dat je het gekste al gezien hebt, komt er weer een nieuwe beauty-hack voorbij die de vorige overtreft. Met deze health-hack plakken we onze mond dicht met tape voor het slapen gaan. Waarom? We leggen het je uit!

TikTok-hack

Tegenwoordig valt er meer te leren over ons lichaam en gezondheid op TikTok dan in de schoolboeken. De app staat vol met video’s over hoe we ons leven kunnen verbeteren. Van fashion hacks tot beauty trends en welzijn boeken. Alles om een betere versie van onszelf te worden. Deze keer leggen we uit waarom we steeds meer mensen op TikTok tegenkomen die slapen tape op hun mond. Hoe gek het ook klinkt, zo’n slecht idee is het nog niet!

Gezondheidsklachten

Ademen door je mond ziet er niet alleen oncharmant uit, maar het brengt ook nog gezondheidsklachten met zich mee! De uitgedroogde lippen in de ochtend zijn nog te overzien, maar wanneer je hoort wat er allemaal zou verbeteren als je door je neus begint te ademen, ben je vast en zeker overgehaald!

Door het dicht tapen voor je mond tijdens het slapen, wordt je verplicht om door je neus te ademen. Wees maar niet bang dat je geen lucht krijgt ‘s nachts, want je lichaam past zich er goed op aan. Volgens Dr. Konstantin Pavlovich zorgt ademen door je neus ervoor dat je gezondheid verbetert. Denk aan astma, hooikoorts, anxiety, stress, paniek aanvallen en nog veel meer!

Mond tapen tijdens het slapen

Voor veel mensen is dit ook de oplossing tegen slapeloze nachten en snurken. Als je door je neus ademt kalmeer je beter en kom je gemakkelijker in slaap. Door te ademen door je neus krijg je meer zuurstof binnen en dit zorgt voor een betere gezondheid. Deze hack zorgt niet alleen voor de vermindering van alles wat we hierboven opsomden, maar het is ook nog eens goed voor je gebit! Je tanden zullen minder snel achteruit gaan en je mond wordt minder snel droog. Dit resulteert weer in een betere adem!

Wij horen alleen maar goede dingen over deze bizarre hack. Ben jij er klaar voor om dit zelf thuis ook te proberen? Het kan met speciaal hiervoor ontworpen tape, of je doet het met sporttape of iets anders wat goed op zijn plek blijft én geen zeer doet bij het afhalen in de ochtend.

View post on Instagram
 
Beeld: netflix