Beauty

Trend-alert! Dit zijn de haartrends voor het voorjaar van 2023

Jamy
haartrends-voorjaar-2023

De zonnige dagen komen er weer aan en dat betekent dus ook nieuwe haarstijlen. Wij vertellen je alles over de haartrends voor het voorjaar van 2023.

1. De bixie

Een van de haartrends die we veel gaan zien in het voorjaar van 2023 is de bixie. De bixie is een haarstijl waar je misschien nog niet veel over gehoord hebt, maar het zal een grote trend worden. Deze haarstijl is een kruising tussen een bob en pixiekapsel en is speciaal voor degene die een keer iets unieks willen proberen. Het kapsel is ook al gespot bij meerdere BN’ers onder andere bij Florence Pugh en ook Bella Hadid.

2. De bob

De bob is een haartrend die we al enkele jaren kennen en ook deze lente gaan we de haarstijl weer terug zien. Deze haarstijl krijgt wel een kleine touch up, want je kunt hem nu opfleuren met een pony of gewoon een leuk opvallend kleurtje.

3. Mullet chic

Ook het matje maakt een comeback en is niet een vage herinnering meer van de vroegere jaren. Het is een haarstijl met langere lokken aan de achterkant en kortere aan de voorkant. Het heeft een frisse en moderne touch gekregen. We zagen het chique kapsel ook al voorbij komen op de SS23-catwalk van Saint Laurent. En wij zijn fan!

4. Laagjes

Dit is misschien wel de meest bekendste haarstijl van dit moment, de laagjes. Laagjes komen eigenlijk in meerdere haartrends terug, want ook de shag en het matje bestaan uit laagjes. Je kunt er alle kanten mee op. Ga voor subtiele, lange laagjes of ga all-out door voor een gewaagd kapsel te kiezen.

Lees ook: 
Trend-alert! Red velvet haar is dé nieuwe haartrend voor déze lente

5. De 70’s shag

De shag is een haartrend uit de jaren 70 en is opgebouwd uit laagjes. Het is een kapsel dat je gezicht omlijst op een flatterende manier. Hierdoor zal het kapsel bij meeste haartypes en gezichtsvormen heel goed staan. Je hoeft ook niet veel aan het kapsel te doen om het in model te krijgen en dit zal ons vrouwen een hoop tijd besparen in de ochtend. Ideaal, dus!

Beeld: Pinterest