Beauty

Trend-alert! Mushroom Blonde is dé haarkleur voor deze winter

mushroom-blonde-haarkleur-winter

Hoewel de naam van deze haarkleur niet aantrekkelijk klinkt, bewijzen de foto’s dat we dit juist wél willen deze winter willen. Heb dus even geduld, want wij leggen je uit waarom de haarkleur Mushroom Blonde dé haarkleur is voor deze winter!

Champignon

Dat omstanders je raar aan zullen staren wanneer je je kapper vraagt om een champignonkleur, is heel waarschijnlijk. Maar je kapper zal gelukkig begrijpen wat je bedoelt. Maar omdat jij hier nog helemaal geen beeld bij hebt gaan we je stap voor stap uitleggen hoe deze haarkleur in elkaar steekt.

Mushroom Blonde

Bedenk eens goed hoe een champignon eruit ziet. Een bruine, maar assige kleur bovenop en lichte tinten bij het steeltje. Wanneer we dit vertalen naar je haar kan je je voorstellen dat je kapsel een mix van verschillende kleuren wordt. Lichtere stukken onderin en een assige maar bruine kleur aan de bovenkant. Een goede combinatie voor meiden die het moeilijk vinden om te kiezen tussen blond en bruin.

Deze trend komt voor uit de grijs- en zilvertrend die een aantal jaar geleden erg populair was. Inmiddels is deze geëvolueerd naar een iets natuurlijkere look. Een grijze haarkleur bij jonge meiden ziet er over het algemeen niet natuurlijk uit en is ook nog eens heel lastig om bij te houden. De ‘mushroom’ kleur wordt gecreëerd door middel van high- en lowlights en een askleurige toner. Het is perfect voor zowel blondines als brunettes.

Lees ook:
Good to know! Zo zie jij er op je best uit zonder make-up

Kappersbezoek

Mocht je je toch ongemakkelijk voelen om aan je kapper een champignon kleur te vragen, kan je ook uitleggen dat je voor een lichtbruine of donkerblonde ombré wil gaan met een variatie aan lichtbruine en donkerblonde plukken. Vraag tenslotte om een askleurige toner, zodat de kleur niet warm uitpakt. Hoewel sommige kapsels veel onderhoud nodig hebben, hoef je voor deze coupe maar om de drie tot zes maanden naar de kapper om het bij te laten werken.

Beeld: pinterest