Lifestyle

Wait what?! Een haarklem dragen in de auto is dus heel gevaarlijk

haarklem-gevaarlijk-auto

Tegenwoordig heeft bijna iedere vrouw wel een haarklem in haar bezit. En die komen heel onschuldig over, maar dat is dus niet helemaal waar. Vooral in de auto kan deze heel gevaarlijk zijn. Daarom vertellen wij je waarom je nooit een haarklem moet dragen in de auto.

Haarklem gevaarlijk in de auto

We snappen best dat de haarklem een makkelijke tool is om je haar in de ochtend snel te kunnen stylen, maar er zit helaas ook een groot nadeel aan. Deze tool is namelijk best gevaarlijk als je deze draagt in de auto. En er zijn al een aantal meiden die de gevolgen hiervan hebben ervaren. Ze delen dan ook op TikTok dat je nooit meer een haarklem moet dragen als je in de auto stapt, maar waarom is het zo gevaarlijk dan?

Hoofdletsel

Op TikTok zien we de laatste tijd veel filmpjes voorbij komen van meiden die in het ziekenhuis belandden nadat ze in een auto-ongeluk flink hoofdletsel opliep door haar haarklem. In het filmpje laten de meiden zien dat de haarklemmen het vaak wel overleven en niet kapot zijn. Bizar, toch?! Maar gelukkig zijn er ook veel andere manieren om je haar vast te dragen in de auto die wél veilig zijn.

View post on TikTok

Andere opties

Linda.Meiden heeft in een interview met een adviseur van Veilig Verkeer Nederland hoe het in Nederland zit met deze ongelukken met haarklemmen. Het is in Nederland nog niet zo vaak voorgekomen, maar hij kan zichzelf wel voorstellen hoe zoiets gebeurt. “Ik ken wel verhalen van mensen die een broche of speld droegen die bij een ongeluk voor extra verwondingen zorgde.”

Maar wat zijn dan wel veilige opties om deel te nemen in het verkeer? Want niet alleen je haarklem kan zorgen voor gevaarlijke situaties, ook je pufferjas is niet geheel veilig om te dragen in de auto. “Deze jas kan ervoor zorgen dat je gordel afglijdt. De dikte, vorm en gladheid van de stof zijn dus mogelijk gevaarlijk in het verkeer.”