Beauty

5 dingen die je moet weten voordat je je haar gaat blonderen

haar-blonderen

Blond blijft een van de populairste haarkleuren. Denk jij er ook over om je haar te blonderen? Dan hebben we een aantal dingen voor je op een rijtje gezet die je wel moet weten voordat je hieraan begint.

1. 50 shades of blonde

Zit jij erover na te denken om je haar te blonderen? Wij snappen het wel! De temperaturen stijgen en blond is natuurlijk dé kleur van de zomer. Maarre…, welke kleur blond wil je precies? Er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Honey blonde, bronde, platina blond, noem maar op. Denk er dus goed over na welke kleur blond het beste bij jou past, voordat je de kappersafspraak maakt. Overleg eventueel met je kapper welke kleur hij/zij denkt dat het beste bij je past.

2. Het kan pijn doen

Oké, dat is een beetje overdreven. Je haar blonderen hoort geen pijn te doen. Maar er wordt wel bleek gebruikt wat ook op je hoofdhuid wordt aangebracht. Dit kan wel een beetje gaan irriteren. Begint het echt pijn te doen? Geef het dan aan bij jouw kapper, dit is namelijk niet de bedoeling.

3. It takes time

Boek geen afspraak om 16.30 uur wanneer je kapper om 17.00 uur dicht gaat. Je haar blonderen kan namelijk best wel even duren. Al helemaal als je nu een donkerdere haarkleur hebt. Zorg dus dat je de afspraak het liefst in de ochtend of in het begin van de middag boekt én dat je zelf ook geen belangrijke afspraken plant die middag. Wie weet hoe lang het gaat duren.

4. Blond haar onderhouden is veel werk

Ja, blond haar vraagt veel verzorging. Ten eerste is gebleekt haar vaak beschadigd, dus moet je het weer goed verzorgen om gezond haar te krijgen. Daarnaast wil je natuurlijk niet dat het geel wordt, dus moet je ook hier weer tijd en moeite in steken. Tja, je blonde lokken onderhouden is nogal een taakje. En dat moet je er wel voorover hebben.

Lees ook:
Zien: tiger blonde is dé haarkleur van dit moment

5. Je kan niet zomaar terug naar je eigen kleur

Het voordeel aan blond is dat je bijna iedere kleur er overheen kan verven. Het nadeel is alleen dat je haar onder de verf blond blijft. Dit komt doordat je haar gebleekt wordt en jouw eigen kleur eruit wordt gehaald. Daarom zal het moeten uitgroeien voordat je weer volledig je eigen kleur terug hebt. Wil je echt nú van het blonde af? Dan kun je het beter steeds iets donkerder verven. Op die manier kun je je natuurlijke kleur weer door laten groeien. Maar goed, ook dat kost weer tijd en geld. Dus weet waar je aan begint ;-).

Beeld: pinterest