News

De grootste Zara ter wereld opent haar deuren in Nederland

grootste-zara-nederland

De Zara is voor veel mensen nog steeds de ultieme favoriet om te shoppen en dat is niet voor niks. Voor deze mensen hebben we goed nieuws: de grootste Zara ter wereld opent binnenkort haar deuren en deze zal gevestigd zijn in Nederland!

Grootste Zara ter wereld

Veel mensen zien Zara als hun go to winkel wanneer het gaat om shoppen. Van de kledingstukken tot de schoenen en van de prachtige lingerie tot de home items: iedere keer komen ze weer uit met geweldige pieces. En nu komt er dus een enorm filiaal naar Nederland! In Madrid is kortgeleden ook al een enorme Zara-vestiging geopend. Het nieuwe filiaal in Nederland is alleen net iets groter, wat het de grootste Zara ter wereld maakt! Dus, hoe groot is deze Zara precies? De winkel heeft een oppervlak van maar liefst 9.000 vierkante meter (!) en heeft vijf verdiepingen, waarvan vier om op te shoppen. Maarre, wat gebeurt er eigenlijk met die vijfde verdieping?

Vijf verdiepingen

Het klinkt een beetje spannend; vijf verdiepingen waarvan vier om te shoppen. Waar gebruiken ze die vijfde verdieping dan voor? Nou, zo spannend is het niet hoor, maar het is wel heel leuk. De vijfde verdieping wordt namelijk helemaal ingericht om het personeel een betere werkervaring te geven. Het stereotype van chagrijnige Zara-medewerkers? Die zullen we hier dus niet tegenkomen. Wat een goeie toevoeging!

Waar komt deze grote Zara?

Dus, nu we een beetje weten waar we aan toe zijn, ben je vast ook wel benieuwd waar de grootste Zara ter wereld zich zal vestigen. Hiervoor kun je terecht in de bruisende havenstad, waar je trouwens ook wel lekker kunt shoppen, Rotterdam! Het enorme filiaal zal zich gaan vestigen in het pand waar de afgelopen jaren de C&A heeft gezeten, aan de Coolsingel. Rotterdam ligt natuurlijk wel lekker helemaal onderin het westen, dus misschien is het nog wel een stukje vanaf waar je woont. Maar gelukkig is de stad goed bereikbaar met het ov! Dat scheelt weer.

Renovatie

Het liefst zouden we nu direct onze spullen pakken en de eerstvolgende trein naar Rotterdam nemen. Helaas heeft dat voor het Zara-bezoek geen zin; er wordt namelijk nog hard gewerkt aan het pand voordat ze haar deuren opent. Onder anderen de gevel wordt grondig aangepakt en gerenoveerd. Het doel is dat het pand hetzelfde historische uiterlijk behoudt, maar dat er wel een frissere, moderne look aan wordt gegeven. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan goed licht. Ook willen ze dat het pand haar ruimte blijft behouden en dat het niet alsnog propvol kledingrekken komt te staan. Zo komt er dan toch iets meer een open sfeer. Wij zijn me-ga benieuwd!

De opening van de grootste Zara ter wereld

We zijn nu natuurlijk helemaal enthousiast geworden en kunnen niet wachten om de trein naar Rotterdam te pakken voor een bezoekje aan de grootste Zara ter wereld. En zo heel lang hoeven we niet eens meer te wachten! Óscar García-Maceiras, de CEO van Inditex, heeft namelijk aangekondigd dat de werkzaamheden al bijna zijn voltooid. Hierdoor kan het pand bijna haar deuren openen voor het publiek! De verwachting is dat de vestiging dit najaar geopend zal worden. Zo lang hoeven we dus niet meer te wachten. Hoe exciting!?