Lifestyle

Wil je weten! Door dit simpele trucje krijg je meer gratis softijs bij de IKEA

gratis-softijs-ikea

Een dagje IKEA is altijd weer een leuk uitje. Lekker rondstruinen en vervolgens allerlei dingen kopen die je niet nodig hebt. En voordat we naar de uitgang gaan altijd nog even langs het restaurant. Want hoe leuk is het om zelf je softijsje te maken? Maar helaas valt dit ijsje altijd kleiner uit dan dat we hadden gehoopt. 

Met deze lifehack krijg je gratis meer softijs bij IKEA

Dit hadden we veel eerder moeten weten!

View post on Instagram
 

Swedish Foodmarket

Na de kassa’s lopen wij altijd meteen door naar de Swedish Foodmarket van IKEA. Hier kun je namelijk een muntje scoren om een eigen ijsje te maken. Je krijgt daarvoor natuurlijk je eigen hoorntje om dit bij de machine te vullen met softijs. Een heerlijk ijsje, maar als je ons vraagt wel nét iets te klein.

Lees ook
Dit is dus de reden dat stelletjes altijd ruzie krijgen in de IKEA

Gratis softijs

Wat ons betreft kunnen we eigenlijk nooit genoeg ijs eten dus treuren we er niet om als een hoorntje ruim gevuld wordt. Bij de IKEA is dit helaas negen van de tien keer niet het geval, omdat het formaat door de machine is vastgesteld. Maarre, juist doordat het uit een ijsapparaat komt, kun je het goed manipuleren. Zo blijkt nu dat je met een gemakkelijke handeling een stuk meer ijs uit het apparaat kunt krijgen.

View post on Instagram
 

Maximale gewicht

Het ijsapparaat gaat namelijk af op gewicht. Zodra het apparaat voelt dat het hoorntje goed gevuld zit, stopt het met het spuiten van softijs. Ondanks dat het ijsapparaat vindt dat dit genoeg vindt, zijn wij het daar niet helemaal mee eens. Wat ons betreft mag er nog wel een (ijs)schepje bovenop. Dit doe je simpelweg door het hoorntje te ondersteunen met je hand, zodat het apparaat niet meteen voelt dat je ijsje het maximale gewicht al bereikt heeft. Lifehack!

Bron: Fem-FemBeeld: pinterest