Lifestyle

Vanaf nu kan Google zelfs liedjes herkennen door ze te neuriën

google-nuriën

Agh, komt het jou ook zo vaak voor dat er een liedje in je hoofd zit maar je er echt niet uitkomt welke het is?! Dit vervelende fenomeen is voorgoed opgelost, je kan tegenwoordig het nummer neuriën en Google raadt het voor je!

Google herkent liedjes door te neuriën

Je stapt een winkel in en je hoort een leuk liedje spelen over de speakers, je kan er niet op komen hoe die heet en het is nét niet luid genoeg om hem te Shazamen. Google kwam met de oplossing! Tegenwoordig kan je de melodie van een liedje neuriën of fluiten en Google herkent het direct. Google is hierin niet de enige op dit moment, muziekstreamingdienst Deezer heeft nu ook een soortgelijke feature ontwikkelt. Dit is mogelijk met de nieuwe Hum To-functie, wij hadden er nog nooit van gehoord dus we wilde het met jullie delen!

Lees ook:
Zien! Dit zijn de 5 coolste tips en tricks van de nieuwe iOS16 update

Hoe werkt het?

Niet op alle toestellen werkt deze lifehack hetzelfde, er is verschil tussen iOS- en Android gebruikers. Waar mensen met een iPhone of iPad alleen Engelstalige muziek kunnen achterhalen, is het bij Android ook mogelijk om Nederlandstalige nummers te vinden.

De zoekfunctie gaat als volgt: Je opent de Google-app op je iOS of Android apparaat. Vervolgens klik je op het microfoontje in de zoekbalk. Stel de vraag: “Welk nummer is dit?”, hierna begin je het liedje die je wil ontcijferen te neuriën of te fluiten. Als Google het herkent, vertelt de zoekmachine welk nummer het is en van welke artiest. Easy peasy!

Heb je iets meer uitleg nodig om deze lifehack zelf uit te proberen, kijk de korte video hieronder waar alles duidelijk wordt uitgelegd.

Watch on YouTube

Beeld: Girlscene