Celebs

Goldband reageert op geruchten over het ontstaan van de band

goldband-ontstaan

Als we het hebben over drie bouwvakkers die samen een band op hebben gericht, dan weet jij natuurlijk meteen dat we het over Goldband hebben. Ze zijn nog maar net begonnen, maar zijn nu al een me-ga succes. En dat roept bij velen veel vragen op. Hoe is de band eigenlijk ontstaan? Zijn het wel echt drie bouwvakkers of is het een marketingstunt geweest? Daar geeft de band nu eindelijk antwoord op. 

Goldband

We weten allemaal dat Goldband bestaat uit drie bouwvakkers. Boaz Kok, Karel Gerlach en Milo Driessen. Drie Haagse bouwvakkers die in samenwerking met producer Wieger Hoogendorp in 2019 een band hebben opgericht en vervolgens al snel op de grootste festivals mochten optreden. Een succes verhaal dat je niet vaak hoort. Hierdoor gelooft niet iedereen het verhaal van de band en gaan er meerdere geruchten rond. Zijn de mannen simpelweg bij elkaar gezet door een pr-bureau? Daar geven ze nu zelf duidelijkheid over.

View post on Instagram
 

Complottheorie

In een interview met &C de bandleden over de complottheorieën: “Een of andere gast die bij de tv werkt, heeft ooit een hele complottheorie over ons op zijn Instagram gezet. Dat poppodium PIP Den Haag ons met subsidiegeld zou hebben samengesteld en gehyped bij 3FM, 3voor12, Lowlands en festival Wildeburg, voor eigen commercieel gewin”, aldus Boaz. “Terwijl PIP gewoon een heel kleine do-it-yourself-stichting en club is, waar wij elkaar opnieuw tegenkwamen nadat we elkaar in de bouw hadden leren kennen. De jongens die nu onze managers zijn, werkten daar ooit als marketingguy en eventmanager. Daar had hij het op gebaseerd”, legde Milo uit.

Lees ook:
Goldband-zanger deelt heftig nieuws: ‘Ik werd gillend gek’

Geruchten

Hoewel het verhaal over hoe de band is ontstaan ontzettend ongeloofwaardig klinkt volgens sommigen, vertellen de bandleden dat er niets van de geruchten en de complottheorieën klopt. “We zijn volledig autodidact en onafhankelijk”, laten ze weten. Gelukkig kunnen de mannen hard lachen om de geruchten die rondgaan. Milo kon het tijdens het interview niet laten om de desbetreffende posts erbij te halen. “Sorry dat ik Goldplant’ – o ja, zo noemde hij ons, ‘Goldplant’, van ‘Industry Plant’ – ‘heb verpest in zes Insta-posts. Gaan ze nu net als bij K3 opzoek naar drie nieuw mannetjes die op het podium gaan staan?”, luidt het bericht. “We hebben wel veel hulp gekregen van vrienden en kennissen, mag toch?”

Beeld: Instagram: @goldbandnl

Must reads 👀