Lifestyle

Dit is de goedkoopste gemeente in Nederland om te wonen

goedkoopste gemeente in nederland

Tegenwoordig is het ontzettend lastig om uit huis te gaan en hoor je steeds vaker dat je nog een aantal jaar zal samenwonen met je ouders. Het is namelijk mega duur om een huis te kopen. Toch verschillen de huizenprijzen flink per gemeente in Nederland. Wij vertellen welke gemeente het goedkoopst is om te wonen.

Goedkoopste gemeente om te wonen

Ben je van plan uit huis te gaan? Dan is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de huizenprijzen. De Hypotheker plaatst op hun website elke maand de meest recente cijfers over de prijzen per vierkante meter van de 25 goedkoopste en duurste plaatsen online. Hieruit blijkt dat er een behoorlijk groot verschil zit tussen de duurste en goedkoopste gemeenten in Nederland. Wij vertellen je als eerst wat de goedkoopste gemeente is in Nederland.

Op nummer één van de goedkoopste gemeenten staat Pekela. Misschien zegt dit plaatsje je niet zoveel, maar voor €1995 per vierkante meter kun je in deze Groningse gemeente al een huis aanschaffen. Gemiddeld betaal je voor een huis in Pekela zo’n €237.800 euro. De gemiddelde huizenprijs in Nederland was afgelopen jaar €429.000. Volgens het CBS was dit de hoogste gemiddelde huizenprijs ooit. In Pekela ben je dus voor bijna de helft minder een stuk goedkoper uit.

Lees ook: 
In deze Nederlandse stad zou je moeten wonen volgens je sterrenbeeld

Duurste gemeente om te wonen

Het zal je misschien niet verbazen, maar de duurste gemeente in Nederland om te wonen is Amsterdam. Je betaalt voor een huis in Amsterdam €7187 per vierkante meter. In het eerste kwartaal van 2022 was de gemiddelde huizenprijs rond de €579.511. Gelukkig dalen de prijzen wel. In 2022 was de gemiddelde huizenprijs voor een huis in de hoofdstad namelijk €746.876.

Mocht je niet naar de goedkoopste gemeente van Nederland willen verhuizen, dan heb je geluk, want de huizenprijzen gaan dit jaar flink dalen en blijven in 2024 stabiel. Het gaat de komende jaren dus iets makkelijker worden om uit huis te gaan en een eigen plekje te vinden.

Beeld: Pinterest