Food

Hét recept voor de koude winterdagen: glühwein met een twist

gluhwein-met-een-twist

Een onmisbaar drankje dat we ieder jaar zodra het weer kouder wordt drinken, is natuurlijk glühwein. Maar inmiddels kennen we dat wel en zijn we stiekem wel toe aan iets nieuws. Wij hebben het perfecte drankje gevonden, waar we deze winter geen genoeg van zullen krijgen, namelijk glühwein met een twist! Dit is hoe je het heerlijke drankje maakt.

Glühwein met een twist

Na een lange tocht door de kou, verlang je naar niets meer dan een verwarmend drankje bij thuiskomst. Natuurlijk kun je kiezen voor de vertrouwde kop koffie of thee, maar soms snak je naar iets krachtigers, iets dat je van binnenuit opwarmt. Vooral tijdens de feestdagen is er één drankje dat onmisbaar is geworden: de traditionele glühwein, symbool van gezelligheid en warmte in de decembermaanden. Maar voor wie op zoek is naar een verrassende wending, presenteren wij de glühwein met een twist! Dit drankje is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook buitengewoon lekker. Een perfecte afwisseling voor de gebruikelijke winterse drankjes, deze glühwein met een twist zal je zeker bekoren. Warm, verrassend en oh zo lekker!

Ingrediënten

  • 0,75l Pinot Noir
  • 0,25l vermout
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kardemomzaadjes
  • 1 steranijs
  • 4 kruidnagels
  • Rasp van 1 sinaasappel

Bereidingswijze

Het bereiden van de glühwein met een twist is een fluitje van een cent en neemt slechts een minimale hoeveelheid tijd in beslag. In feite hoef je alleen maar al je ingrediënten in een pan te combineren. Zet vervolgens het vuur aan en zorg ervoor dat je mengsel geleidelijk verwarmt. Wees voorzichtig om te voorkomen dat het kookt; we willen geen overenthousiaste glühwein!

Denk je dat je drankje de perfecte temperatuur heeft bereikt? Dan is het tijd om je glühwein met een twist door een zeef te gieten terwijl je het in een knus kopje of glas schenkt. Laat het wel even afkoelen voordat je je eerste slok neemt, om onaangename verrassingen voor je tong en gehemelte te voorkomen. Heb je alle stappen keurig gevolgd? Dan is het nu tijd om te ontspannen en te genieten van deze heerlijke glühwein met een verrassende twist

Beeld: pinterest