Food

Hét recept voor tijdens de koude winterdagen: glühwein met een twist!

gluhwein-met-een-twist

Een onmisbaar drankje dat we ieder jaar zodra het weer kouder wordt drinken, is natuurlijk glühwein. Maar inmiddels kennen we dat wel en zijn we stiekem wel toe aan iets nieuws. Wij hebben het perfecte drankje gevonden, waar we deze winter geen genoeg van zullen krijgen, namelijk glühwein met een twist! Dit is hoe je het heerlijke drankje maakt.

Glühwein met een twist

Wanneer je thuiskomt na een lange tocht door de kou, ben je wel toe aan een lekker warm drankje. En nu kun je er natuurlijk voor kiezen om gewoon aan de koffie of thee te gaan, maar soms ben je ook wel toe aan iets sterkers. Daarnaast is dit drankje ook nog eens perfect voor de feestdagen, omdat de traditionele glühwein onmisbaar is geworden in de decembermaanden. Maar voor de afwisseling hebben wij nu een ander drankje gevonden, waar we ook gek op zijn: namelijk de glühwein met een twist! Het is super simpel om te maken en onwijs lekker.

Ingrediënten

  • 0,75l Pinot Noir
  • 0,25l vermout
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kardemomzaadjes
  • 1 steranijs
  • 4 kruidnagels
  • Rasp van 1 sinaasappel

Lees ook
Cheers! De hot gin-tonic is hét perfecte drankje voor deze winter

Bereidingswijze

Het maken van de glühwein met een twist is heel erg simpel en kost helemaal niet veel tijd. Eigenlijk het enige wat je hoeft te doen, is alle ingrediënten in een pannetje stoppen. Zet daarna het vuur aan en zorg ervoor dat je mengsel goed warm wordt. Pas wel op dat het niet gaat koken. Denk je dat het wel heet genoeg is? Dan kun je je glühwein met een twist door een zeef halen terwijl je het in een kopje of glas schenkt. Laat het wel even afkoelen, zodat je je tong en gehemelte niet verbrandt. Alle stappen gevolgd? Dan kun je nu genieten van een heerlijke glühwein met een twist!

Beeld: pinterest