Lifestyle

Glow in the dark disco: dat doe je zo!

Glow in the dark-feestjes zijn hip! Het geeft altijd een fijne en intieme sfeer als een kamer lekker donker is en mensen hun best hebben gedaan om zich mooi uit te dossen. Maar hoe geef je een goed neon-feestje? Wij vertellen het je zodat jouw glow in the dark-feestje voor iedereen een onvergetelijke avond wordt!

Zorg voor een echt donkere ruimte

Een neon-feest wordt pas echt goed wanneer de ruimte echt flink donker is. Op die manier vallen de glow in the dark-kostuums pas echt op! Heb je een huis met veel grote ramen, waardoor je dus flink wat lichtinval hebt? Plak de ramen dan af met zwart plastic of vuilniszakken. Dit dimt het licht zodat de kamer alsnog lekker duister is.

Koop leuke decoratie

Een goed huisfeestje valt of staat natuurlijk met de versieringen die je ophangt! Helemaal bij neon-feestjes is dat belangrijk, de ruimte is immers donker dus moet er goed nagedacht worden over hoe je ervoor zorgt dat de ruimte niet saai wordt.

Een goede manier om dit te doen zijn bijvoorbeeld neonsticks die je door de ruimte ophangt. Deze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, waardoor je een tof effect in de ruimte kunt creëren. Verder is glow in the dark-schmink natuurlijk een must have! Je kunt hiermee je gasten ultiem uitdossen zodat ze er op hun best uitzien in het donker.

Wees duidelijk over de dresscode

Lichte kleding wordt veel gedragen op neonfeestjes, omdat het een oplichtend effect geeft. Je kunt bijvoorbeeld tegen gasten zeggen dat iedereen in het wit moet komen, maar dan krijg je al snel een eentonige klederdracht op je party.

Daarom hoeft ‘neon’ niet het enige thema van je feestje te zijn. Je kunt prima dresscodes combineren om nog creatievere uitspattingen van je gasten te zien! Denk bijvoorbeeld eens aan een thema met jaren ‘70 kleding; genoeg te bedenken wat leuk te combineren valt. Zo kun je bijvoorbeeld hippie kleding aantrekken met veel bloemetjes voor een fleurig glow in the dark-effect.

Regel goede blacklights

Misschien wel het belangrijkste item van je neon-feestje: zonder fatsoenlijke blacklights is het immers gewoon grimmig donker. Door de blacklights worden UV-gevoelige tinten
opgelicht en krijg je een typische gezellige sfeer.

Afhankelijk van hoe groot de ruimte is waar je het feest geeft, kun je kiezen voor verschillende soorten blacklight. Heb je een kleine woonkamer waar het feestje gehouden wordt? Dan is één blacklight misschien al wel genoeg. Geef je een groot huisfeest in veel ruimtes? Zorg dan voor een unieke sfeer in elke ruimte zodat je gasten wat te kiezen hebben. Regel bijvoorbeeld ander soort blacklight in verschillende kamers.

Geniet ervan!

Niemand gaat graag naar een feestje waarbij de gastvrouw het niet naar haar zin heeft. Zorg er dus voor dat je alles goed voorbereid hebt, zodat je zelf ook optimaal kunt genieten van je party. Heel veel plezier!