Food

Deze roze cocktail is perfect voor jullie volgende girls night

girls-night-cocktail

Tijdens een girls night met je vriendinnen is er natuurlijk niets leuker dan all out gaan met snacks en drankjes. Ben jij nog op zoek naar dé girls night cocktail voor volgende keer? Dan hebben wij het perfecte recept voor je!

Girls night cocktail

Wanneer je een girls night hebt met je vriendinnen, is er natuurlijk niets leuker dan de meest extravagante snacks en drankjes serveren. En wij hebben hier het perfecte recept voor gevonden! TikTokker @liv.yah deelde het recept voor deze girls night cocktail onlangs in één van haar video’s. Het is een lekker zoete cocktail met aardbeiensmaak, op basis van Baileys en wodka. Als je écht all out wil gaan, zal dit je wel iets meer moeite kosten. Maar geloof ons; dat is het helemaal waard!

Benodigdheden

Per glas heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 50 ml Baileys Strawberry & Cream
  • 50 ml wodka
  • Aardbeiensiroop
  • IJsklontjes
  • Kokosrasp en roze kleurstof (optioneel)
  • Eetbare glitter (optioneel)

Voorbereiding

De basis van de cocktail is al onwijs lekker, maar bij deze girls night cocktail zit het hem echt in de garnering. Hiervoor moet je alleen wel het een en ander voorbereiden. Key is om een roosvormige ijsklontjesbak in huis te halen. Deze kun je vullen met een deel water en een deel aardbeiensiroop. Voeg hier eventueel nog eetbare glitter aan toe voor het extra wauw-effect. Laat dit, het liefst de hele nacht, in de vriezer staan om hard te worden. Daarna kun je de kokosrasp nemen en hier de roze kleurstof aan toevoegen. Wanneer je dit hebt gedaan, ben je klaar met de voorbereidingen.

Bereidingswijze

Het maken van de basis van de cocktail is niet zo ingewikkeld. Je begint door je shaker te vullen met ijsklontjes. Voeg hier vervolgens Baileys, wodka en een scheut aardbeiensiroop aan toe en mix dit goed door elkaar. Daarna kun je beginnen met de garnering. Schenk een laagje aardbeiensiroop op een bordje en haal de rand van het glas waar je de cocktails in serveert hier doorheen. Strooi de roze kokosrasp op een ander bordje en haal het glas hier ook doorheen. Stop daarna je roos-ijsblokje in het glas en schenk je cocktail er overheen. Nu is je girls night cocktail helemaal klaar om te serveren! Het kost misschien iets meer moeite en voorbereiding, maar dan heb je ook wat.

View post on TikTok

Beeld: TikTok @liv.yah