Girls Issues

Girls Issues #5: ‘Ik kan niet met mijn schoonmoeder overweg’

Heb jij ruzie met je vriendinnen? Boytrouble? Of een super gênante vraag? Say no more! Vertel jouw situatie aan Girlscene en wij helpen jou met al je girls issues. 

Girls Issues: “Ik kan niet met mijn schoonmoeder overweg”

Claire (20) kan niet overweg met haar schoonmoeder…

Hallo Girlscene,

Ik lees altijd jullie artikelen en vind het zo tof dat jullie elke dag iets nieuws plaatsen. En dat het elke keer weer een boeiend artikel is. Zo net heb ik ook het artikel ‘Help, mijn schoonmoeder is een heks en zo ga je ermee om’ gelezen. Ik moet erbij zeggen dat ik nog nooit zo snel heb geklikt om een artikel te lezen. 

Dit omdat ik zelf niet een goede band heb met mijn schoonmoeder en daar best wel mee zit. Ik heb inmiddels al bijna 3 jaar een relatie met mijn vriend en tussen ons gaat het goed. Maar zij komt er vaak tussen dat onze ruzies en discussies nu alleen maar over haar gaan. In het begin van de relatie ging het goed en kon ik goed met haar omgaan en had ik totaal geen last van haar.

Tot ongeveer 1,5 jaar geleden toen ze opmerkingen begon te maken over dat we niet mochten knuffelen of niet te klef moeten doen. Terwijl we helemaal niet klef doen als er andere mensen bij zijn. Dit vond ik best irritant worden om het elke keer te horen. Ik heb het er toen met mijn vriend over gehad. Hij begrijpt mij niet en zegt dat ik me niet zo moet aanstellen en dat dit maar grapjes van zijn moeder zijn. 

Ook toen ik mee was op vakantie, vond ze het altijd minder als we samen met z’n tweetjes weggingen. Tijdens dezelfde vakantie vroeg mijn vriend mij om zijn rug in te smeren met zonnebrandcrème. Die zonnebrandcrème werd uit mijn handen gepakt en zij wilde laten zien hoe het volgens haar wel moest. Of dat ik anders moet eten volgens haar, terwijl ik anders gewend ben. Dit zijn kleine dingen die ik toch wel persoonlijk kan opnemen en daardoor krijg ik het gevoel dat ik niet goed genoeg ben voor haar zoon.

De opmerkingen: “niet knuffelen, niet klef doen” hielden op, omdat mijn vriend met haar had gepraat en daar was ik erg blij om. Maar al snel kwam de opmerking “niet naar boven” tegen ons, terwijl we samen altijd naar boven gaan nadat we beneden met hun hebben gezeten en daarna gewoon samen de tijd willen doorbrengen zonder de ouders (wat best normaal is als je allebei ook 20 bent). Die opmerking vond mijn vriend ook raar, waarop hij antwoordde dat hij naar zijn kamer gaat en dat het nergens op slaat, en waarop zij antwoordde dat de kamer ook van dit huis is en als het je niet bevalt je maar uit huis moest gaan. Ik wist niks hier op te zeggen en werd er stil van, omdat ik wil dat mijn vriend ook is voor mij opkomt en zelf daar wat van zegt.

Als laatst is mijn tandenborstel nu ook ineens weg na twee jaar tijd. Dit voelt echt alsof ik niet welkom ben bij hun huis. Ik weet niet hoe ik hiermee om moet gaan en zie dat het te veel dingen zijn om op te noemen. Ik wilde jullie dit toch graag vertellen en misschien hebben jullie nog advies voor mij, maar ik word hier niet gelukkiger van en heb geen zin meer om naar mijn vriend te gaan, omdat ik weer tegenop zie om haar te zien. Mijn schoonvader deel ik ook geen woord mee uit en het voelt altijd een beetje ongemakkelijk met hem, dus daar heb ik ook niet veel aan.

Groetjes,
Claire

Lees ook
Girls Issues #4: ‘Ik ben bang dat ik zwanger ben door de pil heen’

Lieve Claire,

Bedankt dat je je verhaal met ons deelt. Er is niets vervelender dan een slechte band met je schoonmoeder. Het is een hele belangrijke vrouw in je lovers leven dus je zal toch echt met haar door een deur uiteindelijk moeten komen. Schoonouders krijg je er nou eenmaal gratis en voor niets bij. Het is heel vervelend dat je schoonmoeder je belemmert om naar je vriend toe te gaan.

Als eerste kan je natuurlijk goed met je vriend erover gaan praten en vertellen dat je er echt mee zit. Vertel hem ook dat je door haar je niet meer op je gemak voelt voelt in zijn huis. Spreek duidelijk alles uit wat je voelt en waar je mee zit. Vervolgens is het een goed idee om samen met je vriend en zijn moeder te gaan zitten om een goed gesprek te voeren. Dat is natuurlijk super spannend, maar dat is wel nodig als je door wilt gaan met de relatie.

Waarschijnlijk zijn er redenen waarom zijn moeder zo doet en dan krijgt zij de mogelijkheid om dit uit te leggen. Of integendeel heeft zij geen idee dat jij je hier zo rot over voelt en dit zij jou het gevoel geeft dat je niet welkom bent. Communication is the key. Het is super spannend maar zo komen jullie er wel samen uit. Misschien wil je schoonmoeder wat vaker samen zijn met jullie en wil ze daarom dat jullie niet naar boven gaan. Het is een moeilijk onderwerp, maar als je eerst goed met je lover bespreekt wat jullie willen zeggen dan komt het helemaal goed.

Heel veel succes alvast en geluk toegewenst met je lover,

Liefs,
Girlscene

————————

De naam Claire is gefingeerd

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issue’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar celine@hilabel.nl.