Real life

Girls Issues #3: ‘Waarom heb ik na zes maanden nog last van mijn break-up?’

Redactie
girls-issues-3

Heb jij ruzie met je vriendinnen? Boytrouble? Of een super genânte seksvraag? Say no more. Vertel jouw situatie aan Girlscene en wij helpen jou met al je girls issues.

Girls Issues: “Waarom heb ik na zes maanden nog steeds last van mijn break-up?”

Tessa (17) vraagt zich af waarom ze na zes maanden nog steeds last heeft van haar break-up.

Hoi Girlscene,

Ik heb acht maanden een relatie gehad met een jongen. Nu is het al zes maanden uit, maar ik ben nog steeds niet over hem heen. We hebben niet extreem lang een relatie gehad dus waarom heb ik nog steeds last van de break-up? Hebben jullie tips?

Xoxo,

Tessa

Lees ook
Girls Issues #2: “Hoe weet je zeker dat je op een bepaald geslacht valt?”

Lieve Tessa,

Als jij acht maanden lang super verliefd bent geweest dan is het helemaal niet raar dat jij nog steeds last hebt van deze break-up. Volgens een onderzoek wat werd gepubliceerd in de Journal of Positive Psychology duurt het minimaal drie maanden om over iemand heen te komen. Dit heeft te maken met een patroon wat doorbroken moet worden.  Na drie maanden raak je er aan gewend dat jij verder moet zonder de ander. Er zijn natuurlijk wel meer factoren in het spel.

1. Hoe is het uitgegaan? Als het uitgegaan is met een extreme ruzie dan zul je er waarschijnlijk langer mee zitten.

2. Hoe vaak zagen jullie elkaar? Als je elkaar elke dag zag dan is dit een lastig patroon om te doorbreken.

3. Hoe kijk jij naar jezelf? Als jij naar jezelf kijkt als een slachtoffer dan blijf je langer in de negatieve spiraal hangen.

4. Persoonlijke factoren. Natuurlijk zijn er ook heel veel persoonlijke factoren die meespelen. Bijvoorbeeld een eerder mislukte relatie, een vorm van bindingsangst of bepaalde karaktereigenschappen. Daarom verschilt een breakup heel erg per persoon.

Tips

Maar hoe kom je nou het beste over een break-up heen? De beste manier om over iemand heen te komen is cold turkey afkicken. Geen contact opnemen, geen social media-kanalen stalken en proberen geen aandacht meer te besteden aan je ex. Na een paar weken (of maanden) merk jij dat je de ander een stuk minder mist. Nu kan jij je focussen op je eigen leven, dromen en doelen. Eigenlijk moet je de tijd uitzitten… Dit is super vervelend, maar het is wel de beste manier. Klik hier voor nog meer tips. Hoe cliché het ook klikt, het wordt echt beter!

Veel liefs,

Girlscene

—————————-

De naam Tessa is gefingeerd. Haar echte naam is bekend bij de redactie.

Zit jij ook met een brandende vraag? Heb je tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen en stuur je ‘Girls Issue’ in. Mail naar celine@hilabel.nl.

Bron: Journal of Positive PsychologyBeeld: pinterest